Gojković: Srbija sama bira svoju budućnost 1Foto: FoNet

Srbija se i danas, kao i pre tri veka, nalazi na vetrometini između zapada i istoka i neretko se čuju glasovi da bi trebalo da se opredeli za jednu ili drugu stranu, izjavila je danas predsednica Skupštine Maja Gojković u Požarevcu.

Ona je naglasila da Srbija sama bira svoju budućnost.

Naš odgovor je jedini moguć – Srbija sama bira svoju budućnost, polazeći od naših nacionalnih i državnih interesa, uz želju da razvija saradnju sa svim našim prijateljima i partnerima, istakla je Gojković na svečanom obeležavanju 300 godina od poptisivanja Požarevačkog mira.

Kako je saopšteno iz Skupštine Srbije, ona je napomenula da se istovremeno mudrom politikom mora misliti na generacije koje dolaze.

Ne želimo da buduće generacije učinimo taocima naše nespremnosti i nesposobnosti da rešavamo konflikte i probleme, koje smo mi nasledili, a koji su uticali na našu mogućnost da u potpunosti iskoristimo naše razvojne potencijale, naglasila je Gojković.

Gojković je navela da se danas, kada se obeležava ova značajna godišnjica, istovremeno slavi mir i dodala da smo svi svesni koliko je mir potreban i Srbiji, regionu i čitavoj Evropi.

„Zato, o ratu ne želimo da govorimo ni onda kada preteće tonove, za koje smo mislili da su deo nepovratne prošlosti, ponovo čujemo u regionu. Našu zemlju i narod nastojaćemo da sačuvamo od bilo kakvih sukoba“, istakla je Maja Gojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari