Gojković: Nepoštovanje Šešelja prema državnim simbolima Hrvatske 1Maja Gojković Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Nakon pretnji Tomislavu Žigmanovu, Nenadu Čanku i Aleksandri Jerkov, lider radikala Vojislav Šešelj nastavio je sa skandalima i pretnjama.

Izgazio je hrvatsku zastavu i pokušao da je iscepa, a onda je psovao hrvatsku delegaciju koja je zajedno sa Gordanom Jandrokovićem, predsednikom hrvatskog sabora, boravila u parlamentu Srbije.

Takvo Šešeljevo ponašanje danas je najoštrije osudila Maja Gojković, predsednica  Skupštine Srbije, napominjući da je to brutalni pokušaj ugrožavanja dostojanstva Narodne skupštine Srbije i delegacije Sabora Republike Hrvatske.

O incidentu koji se  dogodio na  ulazu u parlament novinare je obavestila sama Srpska radikalna stranka, kojoj je, čini se, bilo neobično stalo da se to pojavi u medijima. Drugih očevidaca gaženja zastave nije bilo, ili niko to nije želeo to da potvrdi novinarima.

U saopštenju radikala stoji da je Šešelj u zgradu parlamenta ušao oko 12 sati u pratnji radikala Filipa Stojanovića.

„Kada je na ulazu u Skupštinu ugledao hrvatsku zastavu, pritrčao je, oborio steg na beton, pokušao da iscepa zastavu, a onda su je on i Filip Stojanović gazili nogama.
 Pet članova obezbeđenja nisu bila u stanju da im otmu zastavu i steg. Kad su završili sa gaženjem zastave, ušli su u skupštinsko predvorje, gde se nalazila cela delegacija Hrvatskog sabora. Šešelj im je prišao i opsovao ustašku majku i produžio ka skupštinskoj sali“, navodi se u saopštenju radikala.

I predsednica parlamenta  sa novinarima je oko nemilog incidenta komunicirala saopštenjem. U njenom saopštenju se kaže da je ovakvim ponašanjem iskazano nepoštovanje prema državnim simbolima Republike Hrvatske, čija se delegacija na čelu sa predsednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem nalazi u prvoj istorijskoj poseti Srbiji.

„Nedopustivo je i predstavlja uvredu i za srpski narod koji se diči tradicijom gostoprimstva. Incidenti i provokacije ove vrste, bilo da se dešavaju ovde u Beogradu, ili u Zagrebu, kao što je bio slučaj prilikom nedavne posete predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, ne mogu i neće dovesti u pitanje čvrstu rešenost Republike Srbije da gradi i unapređuje dobrosusedske odnose sa Republikom Hrvatskom, zarad budućnosti naših građana, mira i stabilnosti u regionu“, kaže se na kraju saopštenja Maje Gojković, predsednice Skupštine Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari