Miša Vacić osnovao opštinski odbor Srpske desnice u zgradi Policijske stanice u Nišu (VIDEO) 1Foto: Miša Vacić/Instagram

Predsednik Srpske Desnice Miša Vacić osnovao je danas Opštinski odbor te stranke u zgradi Policijske stanice Pantelej u Nišu, pokazuje snimak koji je on okačio na svoj instagram.

Na Vacićevom snimku se vidi kako on, po svoj prilici danas po podne, ulazi u zgradu na kojoj je natpis „Policijska stanica Pantelej“, u istoimenoj niškoj gradskoj opštini, uz reči: „evo ovde ćemo održati Skupštinu Opštinskog odbora Pantelej u Nišu“. Na ulazu u zgradu dočekale su ga pristalice njegove stranke, a on je potom prošao kroz hodnik i ušao u salu u kojoj je održana stranačka skupština. Na trenutak se u hodniku video i policijski šalter za građane, iza kojeg je, kako se naslućuje, sedeo policijski službenik.

Vacić se na instagramu „pohvalio“ da je danas u Nišu osnovao čak tri opštinska odbora svoje stranke- u gradskim opštinama Pantelej, Medijana i Niška Banja.

Održavanje stranačkog skupa u zgradi u kojoj je policijska stanica prvi je osudio Građanski preokret Zrenjanin, navodeći da „izvršna vlast u Srbiji, oličena u predsedniku države Aleksandru Vučiću i državnoj vladi na čijem je čelu Ana Brnabić, krši ustavnu zabranu počinjavanja javne vlasti političkim organizacijama”.

Ovo udruđenje građana je večeras ocenilo da je osnivanje odbora Srpske desnice u prostorijama policijske stanice Pantelej u Nišu „najnoviji dokaz da je Srbija prestala da bude država svih njenih građana i da je okupirana od strane privilegovanih pojedinaca i njihovih političkih organizacija, bliskih Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci“.

– Posebno zabrinjava što se počinjavanje vlasti privilegovanim pojedincima i njihovim organizacijama najbrutalnije dešava u takozvanim “resorima sile” – Ministarstvu odbrane i Ministarstvu unutrašnjih poslova- navodi se u njihovom saopštenju.

U njemu se podseća i da je nedavno otkriveno da se u magacinima srpske policije nalazi naoružanje u vlasništvu privatne firme GIM, za koju radi otac ministra tog ministarstva Nebojša Stefanović.

Policija demantuje da je skup održan u njenom prostoru

Direkcija policije saopštila je večeras da su apsolutno netačni navodi pojedinih opozicionih političara da se skup Srpske desnice održao u prostorijama Policijske ispostave Pantelej.

– Pomenuti skup je održan u zgradi u Knjaževačkoj ulici koja je vlasništvo lokalne samouprave i u čijoj je isključivoj nadležnosti korišćenje iznajmljiene sale u kojoj su bili aktivisti Srpske desnice. Policijska ispostava Pantelej koristi samo jedan deo pomenute zgrade, ali ne i navedenu salu, dok se u drugom delu ovog objekta nalazi Mesna zajednica „Moše Pijade“- navodi se u saopštenju Direkcije policije.

U saopštenju se dodaje da je Direkcija policije „šokirana iznošenjem skandaloznih neistina od strane pojedinih opozicionih političara“ i da „apeluje na sve da ne šire neistinite informacije i zloupotrebljavaju policiju u cilju svojih političkih obračuna, čime nanose štetu policijskim službenicima koji brinu o bezbednosti svih građana naše zemlje“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari