Han i Brnabić o daljim koracima u pristupu Srbije EU 1Foto: Tviter/Johanes Han

Evropski komesar za proširenje Johanes Han i premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarali su danas u Beogradu o narednim koracima u pristupu Srbije EU, dijalogu Srbija-Kosovo i drugim temama.

Han je napisao na Tviter nalogu da je imao „vrlo dobar“ sastanak s premijerkom Srbije. On je napisao da su razgovarali o „narednim koracima u pristupnim pregovorima Srbije, dijalogu Srbija-Kosovo, vladavini prava, reviziji Ustava u oblasti pravosuđa i osiguranjima EU oko čelika“

„Pozdravljam osnivanje Zajedničke radne grupe o medijskoj strategiji“, napisao je Han.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, premijerka se zahvalila Hanu na finasijskoj pomoći od više od  30 miliona evra, koje je Evropska unija uložila u obnovu Žeželjevog mosta, koji je danas pušten za saobraćaj.Takođe ga je obavestila o istraživanju Ministarstva za evropske integracije, prema kojem 55 posto građana Srbije podržava učlanjenje Srbije u Evropsku uniju.

U saopštenju se navodi da su Brnabić i komesar Han razgovarali o neophodnosti da se sačuva regionalna stabilnost i složili se da se sva bilateralna pitanja sa susedima moraju rešavati dijalogom, a istovremeno razvijati ekonomska saradnja, kao zajednička osnova za napredak svih zemalja u regionu.

„Kada je u pitanju dijalog sa Prištinom, komesar Han se osvrnuo na jučerašnji neformalni ministarski sastanak u Beču i ponovio da svaki dogovor mora da doprinese miru i stabilnosti Zapadnog Balkana. Premijerka Brnabić naglasila je spremnost Beograda za nastavak dijaloga, ali i neophodnost formiranja Zajednice srpskih opština, kao neispunjene obaveze Prištine u okviru Briselskog sporazuma“, ističe se u saopštenju Vlade Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari