Haradinaj: Od pitanja izgradnje puta ne treba praviti „političku i veštačku temu” 1Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Put koji povezuje Dečane i Plav, a koji prolazi pored manastira Visoki Dečani, biće izgrađen, izjavio je predsednik Alijanse za budućnost Kosova i bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

Haradinaj je naveo da će put ujedno doneti „dobre stvari i za crkvu, i za džamiju, i za tekiju”, preneo je RTK2 pisanje Ekonomije onlajn.

Kosovska vlada juče je potvrdila da se privremeno obustavlja izgradnja magistralnog puta zbog kojeg su još jednom podignute tenzije između srpske i albanske strane.

Haradinaj je u četvrtak u Dečanima objasnio da je put ostao nedovršen zbog „učestalih promena vlada i budžeta“, ali i da je optimista da će on uskoro „biti slobodan za saobraćaj“.

„Svrha puta je povezivanje ljudi, ali i kultura i religija”, rekao je Haradinaj i zatražio da se od pitanja izgradnje puta ne pravi „politička i veštačka tema”.

Projekat će se završiti, kazao je Haradinaj, čiji je brat Daut Haradinaj u četvrtak, posle potvrde o privremenoj obustavi izgradnje puta, poručio gradonačelniku Dečana: „Pozvan si da radiš, put treba da se završi”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari