Haradinaj: Odluka o reciprocitetu sa Srbijom doneta zbog predizborne kampanje, sada nema nazad 1Ramuš Haradinaj Foto: EPA-EFE OLIVIER HOSLET

Bivši kosovski premijer i predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, izjavio je da je Vlada Kosova odluku o reciprocitetu u odosu sa Srbijom donela zbog predizborne kampanje i poručio da sada nema nazad.

„Vreme je za kampanju, premijer je to iskoristio i u parlamentu, ali bez obzira na razloge konačno se sprovodi Ustav. Uspostavili su reciprocitet i sada nema nazad“, rekao je Haradinaj, kako prenosi Ekonomija onlajn.

Haradinaj smatra da je vlada Aljbia Kurtija vrlo oprezna u odnosima sa Srbijom, posebno u pogledu ekonomskih interesa, i da je pomogla Srbiji ukidanjem taksi, a potom i drugim olakšicama.

On ističe da postoji mnogo dokaza da je vlada Kurtija naklonjena Srbiji i dodaje da je uvođenje reciprociteta bilo očekivano.

„Mislim da je Kurti razmazio i Srbe na severu i Srbiju, a današnje radnje su posledica prethodnih dogovora, nisu novi rezultat već posledica, zbog čega ne vidim zašto bi Srbija trebalo da izražava nervozu, ovo se očekivalo“, rekao je Haradinaj, a prenosi Kosovo onlajn.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Haradinaj: Odluka o reciprocitetu sa Srbijom doneta zbog predizborne kampanje, sada nema nazad”

  1. Ovo je komentar za naivne, ali je, ustvari, samo potvrdio da su se dogovorili i da su odluku doneli namerno. Ali, svakim svojim postupkom samo pokazuju da nisu zreli da sede ni u jednoj ozbiljnijoj instutuciji u svetu. Umesto da prave sporazume, oni prkose.

  2. A mozda su odluke u skladu sa potpisanim dokumentima u Briselu kada se u ima Srbije „nas“ predsednik obavezao na sve ono sto sada Kurti sprovodi s punim pravom.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.