Haradinaj: Odluka o reciprocitetu sa Srbijom doneta zbog predizborne kampanje, sada nema nazad 1Ramuš Haradinaj Foto: EPA-EFE OLIVIER HOSLET

Bivši kosovski premijer i predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, izjavio je da je Vlada Kosova odluku o reciprocitetu u odosu sa Srbijom donela zbog predizborne kampanje i poručio da sada nema nazad.

„Vreme je za kampanju, premijer je to iskoristio i u parlamentu, ali bez obzira na razloge konačno se sprovodi Ustav. Uspostavili su reciprocitet i sada nema nazad“, rekao je Haradinaj, kako prenosi Ekonomija onlajn.

Haradinaj smatra da je vlada Aljbia Kurtija vrlo oprezna u odnosima sa Srbijom, posebno u pogledu ekonomskih interesa, i da je pomogla Srbiji ukidanjem taksi, a potom i drugim olakšicama.

On ističe da postoji mnogo dokaza da je vlada Kurtija naklonjena Srbiji i dodaje da je uvođenje reciprociteta bilo očekivano.

„Mislim da je Kurti razmazio i Srbe na severu i Srbiju, a današnje radnje su posledica prethodnih dogovora, nisu novi rezultat već posledica, zbog čega ne vidim zašto bi Srbija trebalo da izražava nervozu, ovo se očekivalo“, rekao je Haradinaj, a prenosi Kosovo onlajn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari