Hodžaj: Nisam pominjao pakt protiv Srbije 1Foto: www.wikipedia.org

Potpredsednik kosovske vlade Enver Hodžaj izjavio je za portal Antena M da nikada nije pomenuo, u intervjuu koji je dao za zagrebački Večernji list, stvaranje bilo kakvog pakta protiv Srbije.

On je naglasio da su naslov teksta koji je u subotu odjeknuo regionom, i ono što je on zapravo rekao, dve potpuno različite stvari.

„Nikad nisam ništa rekao o stvaranju regionalnog pakta protiv Srbije! Naslov teksta i ono što sam zapravo rekao su dve potpuno različite stvari“, rekao je Hodžaj i dodao da sve ostalo u tekstu stoji. „Sve ostalo stoji: uplitanje Srbije na Kosovu kako bi podrivala našu državnost, uplitanje Srbije u Crnu Goru i Makedoniju, kao i moj stav da regionalna saradnja stabilizuje Balkan i balansira Srbiju“, rekao je Hodžaj.

Što se tiče mojih komentara da Srbija sprovodi agresivnu politiku protiv susednih zemalja i da zapadni partneri treba da iskoriste svoj uticaj u Srbiji, koja je u suštini produžena ruka Rusije na Balkanu, sve su to moji poznati stavovi koje sam u proteklih deceniju više puta saopštavao, rekao je Hodžaj za Antenu M. Večernji list je u subotu objavio tekst pod naslovom „Hodžaj: U Makedoniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori razgovarao sam o osnivanju pakta koji bi se suprostavio Srbiji“, podseća Antena M.

U tekstu je navedeno da je Hodžaj ocenio da Srbija želi da destabilizuje čitav region i da je on u nekoliko navrata „za vreme boravka u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnog Gori, razgovarao sa čelnicima tih država da osnuju jedan pakt koji bi se suprotstavio Srbiji i njihovoj agresivnoj politici “, preneo je Večernji list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari