Hoti: Stranke imaju dve mogućnosti, da izaberu novog predsednika ili da izađu na vanredne izbore 1Foto: Facebook/Avdullah Hoti

Premijer Kosova Avdulah Hoti izjavio je danas da političke stranke imaju dve mogućnosti – da izaberu novog predsednika ili da izađu na vanredne izbore, nakon situacije stvorene potvrdom optužnica Specijalnog suda, prenosi Koha, a prenosi Kosovo Onlajn.

Hoti je najavio da će u roku od nekoliko nedelja sesti da vidi kakav je stav političkih subjekata.

„Još nismo započeli interne konsultacije sa političkim strankama. Čuli smo raspoloženja različitih partija na ovu temu. Verujem da će uskoro za nekoliko dana, za nekoliko nedelja, sve parlamentarne političke stranke sesti, jer moramo da govorimo kao civilizovani ljudi, kao odgovorne političke stranke da bismo pronašli rešenja za građane“, istakao je Hoti.

Kosovski premijer je odbio da komentariše izjave partnera – Srpske liste, u vezi sa reakcijama kosovskih institucija na izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vučić je u četvrtak, osvrćući se na pitanje Kosova, spomenuo kako bi se zamrznuti sukobi mogli pretvoriti u oružane sukobe. Kako se navodi, Srpska lista je reakcije Kosova na ovu izjavu, osim histeričnim, nazvala i šizofrenom, podseća Kosovo Onlajn.

„Ne komentarišem izjave političkih partija. Ja predstavljam Vladu Kosova i moj stav je zvanični stav Vlade Kosova. Ko želi da protivreči i ne sviđa mu se ovakav stav, neka preduzme svoje mere“, poručio je Hoti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari