Hoti: Vlada će imati 16 ministarstva, jedno više od prethodne 1Foto: Danas

Mandatar za sastav nove vlade Kosova, Avdulah Hoti izjavio je danas da će vlada imati 15 ministarstva, jedno više od prethodne. Razlika će biti u podeli aktuelnog ministarstva ekonomskog razvoja koje je u dosadašnjoj vladi objedinjavalo pet resora.

Hoti je rekao da još uvek nisu određena imena ministara, ali da su postignuti koalicioni sporazumi sa svim strankama.

Vanredna sednica Skupštine Kosova na kojoj je planiran izbor vlade na čelu sa Hotijem zakazana je za sutra u 13 časova.

Juče je pokret Samoopredeljenje podneo Ustavnom sudu zahtev za ocenu ustavnosti ukaza predsednika Kosova Hašima Tači za imenovanje Hotija za mandatara za sastav nove vlade.

Ustavni sud je odmah posle prijema zahteva zatražio od svih zainteresovanih strana da do danas u 12 sati dostave komentare u vezi sa zahtevom za odredjivanje privremene mere.

Komentare su dostavili Kabinet predsednika Kosova, predsednica Skupštine, dosadašnji premijer Aljbin Kurti, Poslanički klub Demokratskog saveza Kosova (DSK) i poslanici DSK Škemb Demaj i Artab Abraši, rečeno je u Ustavnom sudu za agenciju Beta.

„Poslanicima Srpske liste je na njihov zahtev produžen rok za predaju komentara do danas u 16 časova, zbog vremena koje je bilo potrebno da se zahtev, ranije predat na albanskom, prevede na srpski“, piše u odgovoru kancelarije Ustavnog suda Kosova za medije.

„Ustavni sud u skladu sa svojim odgovornostima i funkcijom, tretiraće ovaj predmet urgentno i kao prioritet“, kaže se u saopštenju Ustavnog suda Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari