I Slovenija za ukidanje kosovskih taksi 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Situacija uzrokovana uvođenjem taksi Prištine na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine, negativno utiče i na regionalnu stabilnost i neophodno ukidanje taksi kako bi se stvorili uslovi da se Beograd i Priština vrate za pregovarački sto.

Ovo je zajednička ocena premijerke Srbije Ane Brnabić i predsednika Skupštine Republike Slovenije Dejanom Židana. Brnabić i Židan razgovarali su danas u Beogradu o nastavku bilateralne saradnje, ekonomskim odnosima dveju zemalja kao i o predstojećoj poseti predsednika Boruta Pahora Srbiji, saopšteno je iz Vlade.

Premijerka Srbije zadovoljna je sadržajnom bilateralnom saradnjom Srbije i Slovenije, a najavljenu posetu predsednika Boruta Pahora Srbiji vidi kao mogućnosr doprinosa „daljem unapređenju političke saradnje“. Brnabić je, kako se navodi u saopštenju, istakla dobre rezultate dosadanjih zajedničkih sednica dve vlade i najavila održavanje sledeće sednice tokom 2019. godine.

Ona je upoznala Židana sa reformama koje Srbija sprovodi na putu ka članstvu u Evropskoj uniji kao i sa aktuelnom situacijom na Kosovu. Židan i Brnabić saglasili su se da je ukidanje taksi na robu iz srbije i BiH „neophodno kako bi se stvorili uslovi da se Beograd i Priština vrate za pregovarački sto“, naglašeno je u saopštenju. (

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari