Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

On je, kao jednu od bitnijih tačaka programa, naveo i hitno donošenje zakona o lustraciji kako bi se iz politike sklonili ljudi koji već 18 godina „razaraju tkivo Srbije“ i njene institucije.

Prema njegovm rečima, spoljnu politiku Srbije ne može da vodi predsednik kao što je slučaj sa Aleksandrom Vučićem, već treba da je definiše i vodi Vlada.

„Mi želimo da Srbija ozbiljo pregovara sa Evropskom unijom, ali bez uslova da se potpiše bilo šta u vezi otuđenja Kosova. Zato mi jedini snažno poržavamo stav Akademije nauka i Srpske pravoslavne crkve“, izjavio je Ilić.

On smatra da su Srbija i njeni građani oštećeni velikim brojem loših privatizacija, zbog čega suguriše da je bitno poništiti brojne ugovore sa stranim firmama i okrenuti se domaćim poslovnim ljudima kako bi stvarali „jednu domaćinsku državu“.

Prema njegovoj oceni, trenutno se u Srbiji suzbija sloboda kretanja i govora političkih protivnika aktuelne vlati, i jako je teško suprotstaviti se Vučićevoj politici, u prilog tome govori i nedavni incident u Kruševcu kada je fizički napadnut član opozicije Borko Stefanovića.

„Zato predlažem da svi iz opozicije dignu glave i ujedine se u borbi protiv zla“, rekao je Ilić i dodao da je Nacionalni centar spreman da primi sve one koji podržavaju njihov program.