Ilić: Nezavisnost Kosova je već prihvaćena 1Foto: Medija centar

Prihvaćena je nezavisnost Kosova, ta priča je odavno završna samo se traži način kako da se to predstavi javnosti, izjavio je danas predsednik Nove Srbije Velimir Ilić.

Prema njegovim rečima, Srpska napredna stranka je dovedena na vlast da to odradi i za to je dobila podršku, pre svega, nemačke kancelarke Angele Merkel.

Aleksandar Vučić se sreo sa Hašim Tačijem bez ikakve platforme, bez mišljenja vlade i parlamenta, sam je rešio da završi ovu rundu razgovora, naglasio je Ilić.

On je dodao da je predsednik Srbije prihvatio zaključke koji su doneti u poslednjoj rundi pregovora, a sada samo treba da ih realizuje.

Ilić smatra da odluka da Zajednica srpskih opština bude u skladu sa zakonima i Ustavom Kosova ništa ne znači, jer u tom slučaju oni neće imati organe upravljanja, neće imati svoj budžet, niti bilo kakva svoja sredstva.

Takođe je istakao da Srbija nikada nije smela da prihvati da sva imovina pripadne Kosovu i da Priština može samostalno da raspolaža rudnim, prirodnim i energetskim resursima.

„Jedino dobro u ovom momentu je to što jug Srbije ostaje u našoj u nadležnosti, jer međunarodna zajednica neće tolerisati bilo kakvu promenu granica“, rekao je Ilić.

On je istakao da se Srbija obavezala da, u sradnji sa Sjedinjenim Američkim Državama, izradi putnu meržu koja će povezivati Prištinu sa Nišem i Prištinu sa autoputem Niš-Skoplje, naglasivši da to nije bilo u strategiji razvoja saobraćaja.

„Kao resorni ministar to nisam hteo da prihvatim i zato sam izašao iz ove vlasti“, kazao je Ilić.

On je naveo i da su u Čačku nemački investitori dobili lokaciju infasrukturno kompletno opremljenu, a opremanje vrše preduzeća stranke na vlasti.

„Vi strancu dajete sve, a on zapošljava ljude sa tako mizernim platama. Dobijaju 10.000 evra po zaposlenom i sve besplatno, a vi od naših radnika i privrednika uzimate sredstva i ulažete u stranog investitora“, izjavio je predsenik NS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari