Foto: FoNet/Nenad Đorđević

„Mi smo pitali auto-prevoznike i nijedan nije smeo da da autobus za Beograd. Nije bitna cena, samo kažu: ‘Nemojte molim vas, meni je naloženo da ne smem da dam nijedan autobus, biće mi isključeni autobusi, imaću problema’. A sutra, kad bude veliki miting vlasti koji se najavljuje, trčaće da daju sve autobuse“, rekao je Ilić na konferenciji za novinare u Čačku.

Ilić je rekao da ne zna ko vodi opozicione proteste u Srbiji.

„To vode svi. Ja nisam uspeo da saznam ko vodi proteste. Ali, pošto mnogo naroda dolazi, jer je narod nezadovljan, mi se uvek pridružimo. E, sad neki tu žele da prave ličnu promociju i iskaču. Vi šetate, i samo neka grupa ‘grune’ i ode tamo negde, a tamo im postavili udicu i čekaju ih da dođu“, rekao je Ilić.

On je ocenio da na protestima nema ozbiljnih zahteva koje treba postaviti vlastima i oročiti da se ti zahtevi ispune.

Ilić je istakao da su učenici Filološke gimnazije u Beogradu, koji su protestovali zato što je njihov drug uhapšen, „održali lekciju“ srpskoj opozciji kako treba da se prave protesti.

On je dodao da „ne može da shvati da se deo opozicije bavi TV Pink“.

„Valjda oni treba da se bave Vladom i REM-om, koji je zadužen za elektronske medije a ne radi ništa. Željko Mitrović treba da izgubi dozvolu nacionalne frekvencije. Ovo što on radi, to ne može ni u Tanzaniji. Gazda TV sa nacionalnom frekvencijom će da ide sa razglasom i da ometa protest građana. Pa to nikad u istoriji nije bilo, kome se on to dodvorava, da ne bi podlegao krivičnom gonjenju“, rekao je Ilić.

Ilić je istakao da treba izvršiti pritisak na REM da se TV Pink oduzme nacionalna frekvencija.

„Van pameti je učestvovati u cirkusu Željka Mitrovića. Zato treba protestovati protiv onoga ko mu je dao dozvolu. A pre svega treba postaviti pitanje šta radi REM, da li ljudi koji rade tamo su došli po stranačkoj pripadnosti i samo sede i ćute za dobru platu“, rekao je Ilić.

Ilić je rekao da ga na protestima u Čačku „nervira“ što protestna kolona građana šeta pored piljara, cvećara i sporednim ulicama, a ne pored institucija koje su simobl vlasti.

„Protestuje se tamo gde je centar moći, a to je zgrada lokalne samouprave. A ako se nekone me sviđa što narod zviždi ispred zgrade lokalne Skupštine ili ispred njegove zgrade, e pa, trebalo je ranije o tome da razmišlja i da ne ulazi u tu priču“, rekao je Ilić.

Povezani tekstovi