Ilić: Vučić ponizio Srbiju 1Foto: Medija centar

Lider Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je danas da je poražavajuće što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom posete Zagrebu sedeo ispred slike zagrebačkog nadbiskupa i kardinala Alojzija Stepinca, čime mu je dao legitimitet i ponizio Srbiju.

Ilić je rekao i da Vučić obično pred velike izbore odlazi u Hrvatsku, na Kosovo i u Sarajevo i održava sastanke da bi se pokazao njegov značaj u regionu, što se dogodilo i ovaj put pred beogradske izbore.

Ilić je istakao da poseta Vučića Hrvatskoj ništa posebno nije donela Srbiji.

„Jedna obična priča koja je 100 puta ispričana. Ništa važno nije rešeno, ništa se nije važno dogodilo u ovom momentu“, rekao je Ilić.

On je naveo da je ono što se događa u Hrvatskoj tokom Vučićeve posete „scenario koji smo gledali i u Sarajevu i na Kosovu“.

Ilić je rekao da će Vučić posetiti Srbe, otići u neki seoski dom, gde će da obeća, kao što je obećao i Srbima na Kosovu, a nije rešio osnovni problem, a to je ko je ubio Olivera Ivanovića.

„To je problem koji je veoma bitan. On je rekao da će ga rešiti i da on to zna, ali da neće još da kaže jer nije vreme“, naveo je Ilić.

Ilić je najavio da će Nova Srbija uskoro usvojiti platformu o rešavanju kosovskog problema i ponuditi je Vladi Srbije i mnogima van zemlje.

On je rekao da se Vučić bavi regionom i beogradskim izborima, a ne Srbijom, i naveo da građevinske firme iz Hrvatske intenzivno rade u Srbiji, a Hrvati sa lažnim dokumentima kod nas kupuju zemljište i imanja.

Ilić se osvrnuo i na izbore u Beogradu zakazane za 4. mart i naveo da „Vučić ima kompleks, jer nikada nije pobedio na beogradskim izborima i sada pošto-poto želi da pobedi sa svojom listom i zato odlazi po prigradskim naseljima i drži mitinge“.

„Nismo srećni zbog toga što na izborima u Beogradu ide ovoliko lista, jer su to želeli Vučić i njegova ekipa da bi se tako razvuklo opoziciono biračko telo koje nije naklonjeno njima“, rekao je Ilić i dodao da je to dokaz da će Srpska napredna stranka na beogradskim izborima izgubiti.

On je ponovio da će Nova Srbija na beogradskim izborima podržati Aleksandra Šapića i apelovao na Beograđane da u što većem broju izađu na izbore i „glasaju za one koji će doneti pobedu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari