Intenzivna saradnja sa Kazahstanom 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas u razgovoru sa ambasadorom Republike Kazahstan Nurbahom Rustemovimda su bilateralni odnosi prijateljski i iskreni.

„Bliskost dve države i dva naroda dobila je punu afirmaciju posetom predsednika Nursultana Nazarbajeva, Srbiji. Nas jeposebno obradovala njegova odluka da ta zemlja intenzivira ekonomsku saradnju sa Srbijom“, rekao je predsednik Srbije. On je čestitao ambasadoru Kazahstana dve decenije uspešnih diplomatskih odnosa i dvadeset pet godina od proglašenja državnosti.

„Vi ste mnogo postigli i pokazali da je uprkos teškoćama, moguće obezbediti prosperitet države i naroda“ naglasio je Nikolić. On je podvukao da bi ulaganje Kazahstana u proizvodnju u i izvoz na treža tržišta sa kojima Srbija ima ugovore o slobodnoj trgovini, bilo u obostranom interesu dve zemlje. Govoreći o političkoj situaciji u regionu Jugoistočne Evrope, Nikolić je potvrdio posvećenost Srbije miru i stabilnosti.

„Bez obzira na provokacije koje povremeno stižu od naših suseda, mi ćemo ostati na kursu političke stabilnosti“ naglasio je Nikolić. Rustemov se zahvalio predsedniku Nikoliću, na ličnom doprinosu u uspostavljanju izvanrednih odnosa izmeрu dve zemlje. On je konstatovao da su dva predsednika iskreni prijatelji i imaju izvanredno meрusobno razumevanje.

„Mesto Srbije u našoj zemlji je posebno i vi imate izuzetne zasluge za to“ podvukao je Rustemov i dodao da će predložiti svojoj vladi da sledeće godine predsednik Nikolić, zajedno sa predsednikom Nazarbajevim potpiše sporazum o strateškom partnerstvu.

Kako je rekao, to bi moglo da se desi na sajmu EHRO, izuzetno značajnoj meрunarodnoj manifestaciji, koju organizuje Kazastan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari