Iseljenje DS u Leskovcu zbog duga 1Foto: printscreen rtv

Na prostorije koje je koristio Gradski odbor Demokratske stranke u Leskovcu stavljen je katanac i one će biti iseljene, zbog duga za korišćenje tog prostora, a u toku su postupci za otkaz ugovora i iseljenje lokalnih odbora Demokratske stranke Srbije, Pokreta socijalista i Srpske radikalne stranke, rečeno je FoNetu u Javnom preduzeću „Dom“.

„Ključ i katanac na ulazna vrata Gradskog odbora DS stavljeni su zbog 1.246.533,53 dinara, koliko je iznosio dug na jučerašnji dan“, rekao je za FoNet v.d. direktora Javnog preduzeća za stambene usluge „Dom“ Leskovac Dragan Stojiljković.

Navodi se da je DS taj prostor od 170 kvadratnih metara koristila na osnovu ugovora o zakupu na određeno vreme iz 2012. godine, a da je na osnovu aneksa ugovora o zakupu iz 2016. zakupac morao da plaća mesečnu zakupninu od 8.908 dinara.

„Zakupcu je redovno fakturisana zakupnina, koju on uopšte nije plaćao, a zbog naraslih dugovanja više puta u pisanoj formi je obaveštavan i nalagano mu je da dug izmiri, što on do današnjeg dana nije učinio“, rekao je Stojiljković.

On je rekao da je posle nuspešnih pokušaja naplate duga „Dom“ Gradskom odboru DS u Leskovcu i centrali stranke u Beogradu uputio otkaz ugovora o zakupu sa opomenom pred utuženje, a na ime neisplaćenih iznosa zakupnine i to u dva navrata u novembru i da im je uputio obaveštenje 11. januara ove godine u kojem je zakupcu naloženo da isprazni poslovni prostor jer je ugovor o zakupu istekao u martu 2019. godine, kao i zbog duga za zakup.

Stojiljković je rekao i da Gradski odbor nije ispraznio prostorije, niti poredao ključ, a da u prostorijama postoji i problem sa kanalizacionom mrežom.

On je rekao i da su pokrenuti postupci utuženja i iseljenja svih „nesavesnih zakupaca“, pravnih lica i političkih stranaka, bez izuzetka, bez obzira na to da li pripadaju vladajućem ili opozicionom bloku i da će se sa tim aktivnostima nastaviti, uz poštovanje zakona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari