Islamska zajednica: Vučićeve optužbe su apsurdne 1Foto: IZ u Srbiji

Islamska zajednica (IZ) odbacila je danas kao apsurdne optužbe predsednika Srbije Aleksandra Vučića da IZ nije reagovala kada je trebalo, te da je posledica toga porast broja zaraženih korona virusom i alarmantno stanje zdravstvenog sistema.

U saopštenju koje je potpisao muftija Melvud Dudić ocenjuju se kao tendenciozne optužbe predsednika Srbije da je masovni odlazak u džamiju na Bajram i petkom uzrokovao zarazu, a da se pri tom zanemaruju svi drugi uzroci koji su doprineli širenju zaraze i kolapsu zdravstva u Novom Pazaru, Tutunu i Sjenici.

Dodaje se da masovni odlasci u bolnice i porast broja zaraženih počinje 21. juna, više od 40 dana posle otvaranja džamija po ukidanju vanrednog stanja.

„Krivicu za novonastalu situaciju snose oni koji su po službenoj dužnosti imali obavezu da prate situaciju i blagovremeno reaguju kako bi se izbeglo stanje haosa“, navodi se u saopštenju koje je potpisao Dudić.

Islamska zajednica je, kako se navodi u saopštenju, među prvima ukazivala na alarmantno stanje i tražila reakciju nadležnih, te i ovog puta pozvala nadležne da rade svoj posao, a državne zvaničnike da preuzmu odgovornost i da ne proglašavaju krivima one koji su najmanje krivi i koji su najviše učinili da se stanje rasvetli i pomogne ugroženima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari