Ispitati odgovornost za nezakonite radnje 1

Građanska inicijativa koja je nedavno organizovala proteste u Požegi zahtevajući da opštinska uprava odustane od kupovine nelegalno izgrađenog objekta, zakazala je novo okupljanje u nedelju, 18. februara, u 16 časova na Trgu slobode u Požegi.

Tada će ponoviti svoje osnovne zahteve – „poništavanje spornih odluka i zakonsku odgovornost svih učesnika u ovoj aferi, kao i preispitivanje pravilnosti poslovanja lokalne samouprave“.

„Nakon pritiska javnosti samo dan nakon velikog protesta 11. februara 2018. godine, Opština Požega je odustala od kupovine nelegalno izgrađenog objekta, što je samo jedan od naših zahteva. Mi i dalje insistiramo na poništavanju odluka koje su donete na poslednjim sednicama Opštinskog veća i Skupštine opštine Požega, a koje se tiču kupovine nelegalnog objekta, čime je pokušano da se ošteti budžet Opštine Požega za 12.000.000 dinara. Insistiramo i na ispitivanju odgovornosti pred zakonom za pokušaj sprovođenja ovih nezakonitih radnji“, navodi se u jučerašnjem saopštenju ove građanske inicijative.

– Apelujemo na predstavnike lokalne vlasti Opštine Požega, koji uporno, kroz specijalne emisije na TV Požega ili kroz saopštenja za javnost predsednika opštine Požega ili OO SNS Požega, skreću pažnju javnosti sa protesta građana koji su se usprotivili kupovini nelegalnog objekta sredstvima iz opštinskog budžeta, na potencijalne malverzacije predstavnika prethodne lokalne vlasti u vezi sa poslovima oko rekonstrukcije gradskog trga u Požegi, da to ne čine, jer se tako ne ponaša jedna odgovorna lokalna samouprava. Pozivamo vas da, kako ste i poziciji da raspolažete svim dokazima o potencijalnoj neregularnosti u radu prethodne vlasti, kao i u vezi sa rekonstrukcijom trga, podnesete dokaze i krivične prijave zvaničnim istražnim organima, čak ćemo vas u tome podržati, navode organizatori protesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari