Bilo bi korektno da SZS ne propagira bojkot u Paraćinu 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

U Paraćinu se još uvek se predaju liste za lokalne izbore, a trenutno je atmosfera neuobičajeno mirna.

Moguće kao posledica šoka što je naša lista predata prva pored ogromnih napora i očekivanja naprednjaka da će biti na prvom mestu, budući da su angažovali i autobuse da svoje pristalice voze kod notara u susednim gradovima. Verujem da ovaj „mir“ neće dugo potrajati, kaže za Danas Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin, nosilac i prvi na listi „Saša Paunović – Sigurno napred“, opisujući atmosferu u ovom mestu nakon raspisivanja izbora.

Paunović objašnjava da lista nosi naziv po imenu koalicije na vlasti iz 2016. u Paraćinu, a sličan slogan se koristi od 2004. Kako kaže, prvih petnaest na listi posle njega su dosadašnji odbornici u Skupštini Opštine.

Upitan kakvu će kampanju voditi i koja je njegova glavna poruka, Paunović odgovara da „uobičajeno ima precizan i napisan plan za svaku gradsku u seosku mesnu zajednicu, kao i za svaku oblast rada lokalne samouprave.

– Za te planove tražimo podršku građana u direktnom kontaktu i moj plan je da do izbora posetim 1.000 domaćinstava i razgovaram o ovim planovima. Gradimo industrijski park za poznatog investitora sa kojim imamo potpisan ugovor i koji će zaposliti 1.000 radnika, sprovodimo velike infrastrukturne projekte, građani znaju da to što obećamo i ispunimo, doslednost nas je i održala sve ove godine, to je i suština onog što poručujemo – znamo se, zna se da ćemo ono što obećamo i da uradimo – kaže Paunović.

Na pitanja od koga očekuje da glasa za njega, navodi „svi građani koji u našim planovima vide bolju budućnost za sebe i svoje porodice“.

Nedavno je PSG odlučio da u kampanji bojkota neće ići u Paraćin i Šabac, pa smo Paunovića pitali da li je razgovarao sa predstavnicima Saveza za Srbiju o tome da li će propagirati bojkot u Paraćinu. Kaže da nije imao zvanične sastanke ni sa kim iz SzS na tu temu, ali da bi to bilo korektno.

Upitan kakvu kampanju naprednjaka očekujete, kaže da je ona i do sada bila veoma prljava.

– Pre svega se bave time da nanesu štetu ostalim kandidatima dok kriju ko su zapravo predstavnici njihove liste, zaklanjajući se iza lidera. Očekujem da to nastave i nadalje – zaključuje Paunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari