DJB: Srbiji potrebna velika decentralizacija izvršne vlasti 1Saša Radulović Foto: Fonet/TV Fonet

Predsednik Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović izjavio je danas da je Srbiji potrebna „velika decentralizacija“ izvršne vlasti i vraćanje izvornih poreskih prihoda na lokalni nivo.

Radulović je kazao da Srbija treba ima jednu zakonodavnu i sudsku vlast, jednu vojsku i spoljnu politiku ali da kada se dođe do nivoa izvršne vlasti, postoji prostor za veliku decentralizaciju.

„Srbiji ne treba razbijanje sudske i zakonodavne već izvršne vlasti, izvorni poreski prihodi da budu vraćeni na lokal tako da budžeti za poljoprivredu na lokalnom nivou budu veliki a da budžet Ministarstva poljoprivrede služi za strateške projekte“, kazao je Radulović novinarima u Skupštini Srbije.

Ocenio je da je potrebna i promena izbornog sistema u Srbiji koji po njegovim rečima treba da bude mešoviti većinsko-proporcionalni sistem kao što je bio slučaj u Vojvodini i smanjenje broja poslanika i odbornika.

„Sadašnji napadi na poslanike su pokušaji urušavanja sistema u kom je narod suveren i u kom se izvršna vlast boji i sluša gradjane i zakonodavnu vlast“, naveo je lider DJB.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari