DJB: Vučić sprovodi nemačku kolonijalnu politiku u Srbiji 1Saša Radulović Foto: Fonet/TV Fonet

Lider Pokreta „Dosta je bilo“ (DJB) Saša Radulović optužio je danas predsednika Aleksandra Vučića da u sprovodi nemačku politiku koja pokušava da kolonizuje Srbiju, ali i sve ostale zemlje bivše Jugoslavije.

„Ono što Nemačka nije uspela silom u dva svetska rata, sada dobija milom na području bivše Jugoslavije. Nemački kapital a ne oružje upravlja celim Balkanom, a to nije u interesu građana“, rekao je Radulović na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

On je pozvao glasače Srpske napredne stranke (SNS) da pogledaju kako se vlast odnosi prema migrantima i ocenio da je Vučićev plan da u Srbiji naseli oko milion izbeglica, kao zamenu za ljude koji iz Srbije odlaze na zapad.

„Migranti to ne žele, ali će na to biti naterani. Umesto da uredi Srbiju tako da naša deca ne beže iz nje, on će naseliti migrante. A to radi jer ljudi koji beže i tako nisu glasači SNS“, rekao je Radulović.

Radulović je ocenio da je Srbija lepa zemlja bogata resursima, ali da je neophodno da se spreči pljačka od oko četiri milijarde evra koji se iznose iz zemlje svake godine po osnovu partokratije, subvencija i kredita stranih banaka.

„Srbija se pljačka već 30 godina i niko nije kriv, jer svaka nova vlast štiti prethodnu a stradaju gradjani i domaća privreda. Vlast je zaustavila istrage o spornim privatizacijama, Miroslav Mišković je izreketiran i pušten i na kraju niko ništa nije kriv“, rekao je Radulović i zauzeo se za usvajanje novog Zakona o poreklu imovine koji će predvideti oduzimanje nelegalno stečene imovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari