Đilas: Izbori neće suštinski ništa promeniti 1Foto: Beta/Branislav Božić

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ocenio je danas da uspeh ili neuspeh bilo koje opozicione političke opcije na predstojećim lokalnim i parlamentarnim izborima „suštinski neće promeniti ništa u Srbiji“.

On je u Utisku nedelje dodao da bi jedinstveni blok opozicije „ogolio“ aktuelnu vlast time što bi u Skupštini bile samo Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije i manjinske partije, a da je, pored navedenih opcija, samo još Srpski patriotski savez koji predvodi Aleksandar Šapić mogao samostalno da skupi potpise za izborne liste.

Đilas je naveo da opozicija, umesto predstojećim izborima, treba da se bavi pitanjima koja su, prema njegovoj oceni, važnija za budućnost Srbije.

„U Srbiju se od pandemije iz inostranstva vratilo 100.000 građana, ne 400.000 kako je vlast rekla, koji od jeseni neće imati prihode. Kako će (izborni rezultat) da doprinese činjenici da za 50 godina u Srbiji (zbog iseljavanja i negativnog prirodnog priraštaja) neće živeti Srbi. O tome niko ne govori, ni SANU ni političari. Da li će neke stranke sa tri odsto ući u parlament je nevažno“, dodao je Djilas.

On je kazao i da je „bojkot odluka građana“, a da postoji mogućnost da oni koji bojkotuju izbore trpe posledice zbog toga od lokalnih moćnika.

„Bojkot neće srušiti (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića u (izbornom) danu, ali je već postigao neke od ciljeva. Evropa je počela da se bavi izborima, Vučićem, RTS je, makar na tri dana, bio javni servis“, dodao je Đilas.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

9 reagovanja na “Đilas: Izbori neće suštinski ništa promeniti”

  1. Ukoliko vam je plan da i u sledećem sazivu Parlamenta nastavite da neradite kao i u ovom sazivu onda vam je siguran glas da ovoga puta narod to neće da vam dozvoli.

  2. Poštovani, problem Srbije je previše kompleksan.Na vlasti su dugo godina ljudi koji nemaju intelektualni kapacitet,niti strateški razmišljaju o budućnosti naše dece i odnosu snaga u svetu, okruženju našem i aspiracijama separatista oko ,i u nas, izuzev nekog % onih koji zaista zaslužuju da budu na odredjenim položajima.Pod 2, oni,koji danas Vladaju ,uz zdušnu pomoć Zapada, da imaju pravu alternativu , ne oličenu u nekakvim klovnovima , propalitetima, beskičmenjacima ,prevarantima i nelečenim alkoholičarima, kojima Vlast pomaže da udju u Parlament da bi to ličilo na nekavu demokratiju ,kompromituju bilo kakvu političku utakmicu jer činjenica da nikad od uvodjenja višepartijskog sistema nije više farse bilo nego danas.Jedino kad je u Drenici na Kosovu i Metohji nekad davno SPS dobio 100% glasova u izbornoj jedinici.Čitava naša politička oligarhija, ,sa nekakvim nazovi liderima je jedno veliko ništa,a Vi, kao aspirant, da preuzmete poluge vlasti, budući da dobar deo tzv prave opozicije pod vašom kontrolom trebali bi promeniti taktiku.Ne može se Vučić , koji je izvukao pouke, angažovao čitavu kamarilu belosvetskih hohštaplera srušiti se tako što će mu se spočitavati da je bezobrazan, baraba i autokrata ili mu se napadati porodica..Čitav aparat drži u rukama, novac, službe, sirotinju raju ,penzionere, medije i Zapad, od skora ima i brata iz Kine . Dakle, ako Vi zaista imate nameru ,Vučića rušiti, u šta ja sumnjam, krenite u kampanju od vrata do vrata, novac koji ste pošteno stekli, dajte aktivistima, sve nepodopštine DOS a, Šutanovca Tadića i ostalih drugara iz DS zaboravićemo preko noći i da napravimo konačnu demokratsku državu ,red je više ,nakon 30 godina tzv višepartijskog sistema ili može biti da se mi samo da prostite zajebavamo sa narodom i pravimo ga marvom već očito , sa obe pozicije.i Vlasti i opozicije?Vi ste recimo mogli dati po 200 eura svakom ko ne glasa i bojkot bi garant uspeo onda bi Vlast odustala od promene Ustava, podele Kosova i Metohije i morala bi otvoriti neke medije, Vi bi naravno kad dodjete na vlast višestruko povratili novac koji ste delili i sve fino lepo i kulturno..Hm…Odužih, koga bre vi više ovde pravite budalama ? on deli državne novce zadužuje zemlju , ove barabe se bore da udju u skupštinske restorane, na šta liči sve ovo, da Vi svi koji ste nekakvi narodni tribuni imate svest, savest predstavu, koliko ste ovaj narod podelili raspolutili doterali da ne zna više apsolutno ništa ?da li vi smatrate da niko ne zna gde je bila trivanova krstić vesić, drašković, svi su u talu debelom a narod, hm … Naravno da odlično Vi znate kako se On može smeniti ali ko je njegova alternativa ?Onog trenutka kad se pojavi razložan ,nekompromitovan, pošten, umiven, sa dobrom dikcijom, uz podršku Zapada eto nama novog gubernatora. Do tad on ostaje gde jeste, vi dajete autorizovane tekstove, pesnici pišu , ekonomisti računaju , političari mute ,a narod se zlopati…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.