Dosta je bilo predao listu 1Foto:FoNet

Pokret Dosta je bilo predao je danas Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) listu za parlamentarne izbore, koji će biti održani 21. juna.

Predsednik DJB Saša Radulović rekao je da se lista zove „Suverenisti“ i da su na njoj, između ostalih, Branka Stamenković, Vojin Biljić i Hana Adrović i Mila Alečković.

Na kutijama u kojima su doneli potpise podrške listi pisalo je „Suverenisti“.

Radulović je naveo da su prikupili 11.300 potpisa podrške, dodavši da je to bilo dosta teško i uz mnogobrojne opstrukcije.

„DJB je jedini sakupljao potpise regularno“, rekao je Radulović i istakao da to govori o stanju u kojem se nalazi Srbija, koja postaje kolonija jeftine radne snage, čime diriguje Berlin.

On je istakao da je DJB suverenistička opcija, da veruju u suverenost naroda i slobodu svakog pojedinca, kao i u domaću privredu i poljoprivredu.

„Hoćemo Srbiju koju kontrolišu naši građani. Imamo nesposobnu vlast kojom se upravlja van zemlje u kontinuitetu 30 godina“, ocenio je Radulović.

On je rekao da je DJB protiv Evropske unije, koju je nazvao „bankarskim globalističkim projektom“.

„Izbor je sloboda ili banke, suverenizam ili globalizam“, kazao je Radulović.

Ukazao je da izbori nisu ni fer, ni pošteni, da u Srbiji vlada medijski mrak i da se u medijima mogu videti samo oni koji se vode parolom „EU nema alternativu“, dok za DJB samo Srbija nema alternativu.

Predstavnik DJB Vojin Biljić je izrazio protest zbog toga što su morali da čekaju da se završi sednica RIK, kako bi predali listu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari