Dveri: Gradske vlasti nastavljaju urbanističko uništavanje Čačka 1Čačak Foto: www.wikipedia.org / By Forgivenday

Gradska organizacija Dveri u Čačku osudila je danas zidanje stambene zagrade pored gradskog šetališata „bedem“ na obali Zapadne Morave u tom gradu i ocenila da aktuelna gradska vlast „nastavlja urbanističko uništavanje Čačka“.

„Govorili smo da planiraju višespratnicu na mestu nekadašnjeg kafea koja će ‘zazidati’ bedem i napraviti opšti saobraćajni haos na toj lokaciji. I to se dešava ovih dana“, navodi se u saopštenju Dveri.

Ta stranka je navela da u tom delu grada već postoji veliki problem sa nedostatkm parking mesta za automobile, naročito tokom letnjeg perioda, jer se u blizini nalaze gradski bazeni, sportski tereni i dva fakulteta.

„Zamislite šta će se desiti kada se ukine taj parking i na njegovom mestu nadje još 50-60 stanova sa još toliko vozila. Zamislite kako će nam izgledati omiljeno šetalište kada se poseku i ona obližnja stabla, a sam bedem se ‘zazida’ šestospratnom zgradom“, naveli su.

Oni su dodali da su nekoliko godina unazad upozoravali na „pogubnu urbanističku politiku“ aktuelne gradske vlasti koju ocenjuju kao „neznalice“.

„Greške u urbanizmu su najskuplje jer se ne mogu ispraviti, ali ove naprednjačke u Čačku nisu greške. To je svesno urušavanje Čačka zarad ličnog i stranačkog ekstra-profiterstva koje niko više neće moći popraviti“, ocenili su u saopštenju.

Naveli su da će svi koji su učestvovali u „uništavanju grada“ jednom odgovarati za to – od gradonačelnika do predsednika Komisije za urbanističke planove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari