Grupa građana u saradnji sa PSG i SDS predali listu za Stari grad 1Foto: EPA/ KOCA SULEJMANOVIC

Grupa građana koju čine komšijske inicijative sa beogradske opštine Stari grad u saradnji sa Pokretom slobodnih građana (PSG) i Socijaldemokratskom strankom uspeli su da skupe potpise za lokalne izbore.

Pod zajedničkim imenom „Srce Grada“, građanska udruženja žele da svoj dosadašnji aktivizam u rešavanju lokalnih i komunalnih pitanja institucionalizuju kroz opštinski parlament.

Prema rečima nosioca liste dr Đorđa Miketića, ovo je način da borba bude vidljiva „ne samo sporadičnim akcijama i na društvenim mrežama, već da se stvari rešavaju sistemski i dugoročno, smatrajući da ova gradska opština ima potencijal za nova rešenja“.

„Do juče smo bili pobunjeni protiv seče drveća na Kalemegdanu, neplanskog popločavanja i zatvaranja ulica, unišavanja Studentskog i drugih parkova, nesnosne noćne buke, izmeštanja trolejbusa i linija prevoza, divlje gradnje i korumpiranih institucija, a sada ćemo imati priliku da se borimo za svoje ideje. Verujemo da ćemo biti nepremostiva beogradska Tvrđava za sve vrste varvara“, kaže Miketić.

Zvaničnu kampanju započeće tribinom „Zašto su nam bitni lokalni izbori“ u 18 časova u ustanovi kulture Stari grad (Parobrod) kojoj će prisustvovati brojne javne ličnosti i govoriti o odbrani komšijske politike i komunalnih problema.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Grupa građana u saradnji sa PSG i SDS predali listu za Stari grad”

  1. Zakon o lakolanim izborika, cl. 18 st. 1 jasno kaze, da kandidate predlazu politicke stranke, koalicije politickih stranaka, i grupe gradjana. To znaci da ova lista ne moze po Zakonu o lokalnim izborima biti proglasena, obzirom da po Zakonu o lokalnim izborima nije dozvoljeno da kandidate predlaze koalicija politickih stranaka i gg.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.