Jovanović: Vreme je da se nauči kako se sarađuje 1Čedomir Jovanović Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da je vreme da se „nauči kako se sarađuje“, umesto da se prave nove podele.

Kako se navodi u saopštenju LDP-a, Jovanović je rekao da ne govori samo o odnosima sa svetom ili regionom, već i o srpskim unutrašnjim odnosima.

„LDP je i sam, od nastanka do danas, bio stalna meta ostalih političkih aktera na srpskoj političkoj sceni. Ja sam bio meta zbog svega što je uradila i iza čega je stajala đinđićeva vlada, a LDP zbog svega što smo hteli da nastavimo, a što je zaustavljeno nakon ubistva Zorana đinđića. Smatram i danas da baš zato nemamo prava da odustanemo“, ocenio je on.

Prema njegovim rečima, opozicione političke stranke su zaokupljene „uništavanjem onoga što je od njih ostalo“ i dodao da su počele „međusobno da se ujedaju“, zbog čega nemaju vremena da se bave drugima, a „još manje politikom“.

Jovanović je kazao da će LDP u kampanji insistirati na pomirenju koje je, kako je ocenio, preko potrebno srpskom društvu, tek onda na odnosima sa regionom i svetom.

On je zaključio da je previše vremena i energije potrošeno na urušavanje, umesto na građenje sistema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari