Jovanović: Zalažemo se za konstruktivan dijalog vlasti i opozicije 1Foto: Zdrava Srbija

Zdrava i Bolja Srbija zalažu se da se dobrim delom promeni poslovnik o radu Parlamenta i da Parlament Republike Srbije postane jedan kontrolni faktor koji će na pravi način kontrolisati i Vladu Srbije i atmosferu u društvu – izjavio je Dragan Jovanović, kandidat za poslanika koalicije “Zdrava Srbija i Bolja Srbija“.

On je dodao da se koalicija zalaže za jedan konstruktivan dijalog vlasti i opozicije, u kome će obe strane biti svesne da se rezultati mogu postići kako zbog samog političkog života u Srbiji, tako i zbog građana Republike Srbije.

– Da bi se postigao kvalitetan dijalog moraju se stvoriti normalni uslovi u društvu i državi, u kojoj skoro dve godine vlada svojevrsno ‘’vanredno stanje’’ zbog masovnih građanskih protesta i blokade rada najvažnije državne institucije kao što je Narodna skupština Srbije – rekao je Jovanović.

On je istakao da najveću odgovornost za takvu situaciju snosi vlast, ali i opozicija koja svojim konstruktivnim predlozima može da utiče na pozitivne promene u društvu.

– Sve dok postoji bojkot institucija, dok režimski mediji vode propagandnu kampanju protiv lidera opozicije i dok sve karike državnog i društvenog sistema ne funkcionišu, ne možemo govoriti o stečenim uslovima za unapređenje kvaliteta dijaloga u društvu i Parlamentu – zaključuje Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari