Na skupu koalicije SPS - JS Dačić Kruševljanima poručio da ih voli 1Foto:FoNet

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić poručio je večeras na skupu koalicije Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija, Kruševljanima okupljenima na Trgu kosovskih junaka, da ih voli te da je siguran da su ostvareni rezultati jedina kampanja i da će zato ta koalicija imati dobar rezultat.

„Nisam ovde došao u kampanju, došao sam da vas vidim, da vam kažem da vas volim, što bi rekao Sloba Milošević: ‘Volim i ja vas’. Bilo bi nesvrsishodno da sada objašnjavam zašto neko treba da glasa za mene, ako nisam dovoljno uradio za Srbiju svaki dan na svom radnom mestu, boreći se za interese Srbije, onda ne mora niko da glasa“, rekao je Dačić.

Onima koji misle „da su bolji neki drugi koji bi priznali Kosovo, koji bi se posvađali sa Rusima i Kinom zbog zapada, oni koji govore da je Republika Srpska genocidna tvorevina, i koji potpisuju peticije za Mila Đukanovića“ poručio je da glasaju za njih.

Dačić, koji je i ministar inostranih poslova osvrnuo se i na osmogodišnju koaliciju koju socijalisti i Jedinstvena Srbija imaju sa Srpskom naprednom strankom (SNS) kazavši da je ona tako duga jer je vođena nacionalnim i državnim interesima očuvanja teritorijalnog integriteta.

„Mi idemo odvojeno na izbore, ali politička stabilnost Srbije je važna, a ona zavisi od toga koliko smo jaki, zato svako ima svoju listu. Kada se završi glasanje svako opet na svoje radne zadatke da branimo Srbiju od ponedeljka dalje, nadam se, siguran sam, sa našim koalicionim partnerom iz SNS“, kazao je Dačić.

Govoreći o Kosovu rekao je da „mogu oni da nam okupiraju Kosovo koliko hoće, doći će vreme kada ćemo ga mi osvetiti“ dodavši da Srbija jeste za kompromisno rešenje, ali da to znači „ili ćete da pregovarate sa nama ili ništa, nema govora o priznavanju Kosova“.

Kazao je i da je obišao 103 zemlje, prešavši 1,3 miliona kilometara kako bi što više njih povuklo priznanje Kosova napomenuvši da mu je u tom poslu mnogo pomogao Kruševljanin (direktor BIA) Bratislav Gašić.

Dačić je podsetio da se socijalisti zalažu za ideju socijalne pravde koja podrazumeva pravo na besplatno školovanje i lečenje, napomenuvši da u vreme pandemije korona virusa pokazalo koliko je državno, besplatno zdravstvo, važno za javno zdravlje.

Potpredsednik Jedinstvene Srbije Vojislav Vujić kazao je da se ta kolacija tokom proteklih godina nije menjala te da je ostala postojana i dosledna, uvek na raspolaganju običnim ljudima.

Rekao je da je u situaciji „kada imate najboljeg političara među diplomatama i najboljeg diplomatu među političarima (Ivicu Dačića), a takođe i najboljeg domaćina među političarima i najboljeg političara među domaćinima (Dragana Markovića Palmu)“ nije teško voditi kampanju.

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Branko Ružić poručio je da to što se kampanja privodi kraju u Lazarevom prestonom gradu na Trgu kosovskih junaka znači da ta koalicija, predvođena Dačićem i Markovićem, teži da sačuva slobodu, patriotizam, Kosovo i Metohiju.

Napomenuo je da je SPS jedina tradicionalna partija na političkoj sceni, koja postoji 30 godina i isto toliko deli sudbinu naroda, na svakoj istorijskog prekretnici odlučujući o sudbini naroda, što često nije bilo lako.

Okupljenima u Kruševcu su se obratili i kandidatkinja za narodnu poslanicu iz Varvarina Gordana Petrović i vd predsednika kruševačkog Odbora SPS-a Siniša Maksimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari