Nogo: U subotu ispred Skupštine "izbori za narodne poslanike" i ulazak u zgradu 1Foto:Beta/Miloš Miškov

Poslanik Srđan Nogo je danas najavio da će se na platou ispred Doma Narodne skupštine Srbije u subotu u 17 sati održati „izbori za narodne poslanike“.

„Građani će izabrati svojih 250 predstavnika, narodnih poslanika“ koji će „ući u zgradu Narodne skupštine i u sali za sednice održati konstruktivnu sednicu, verifikovati mandate, izabrati organe skupštine, a potom izabrati Vladu“, rekao je novinarima u Domu Narodne skupštine Nogo, bivši poslanik Pokreta „Dveri“.

Po njegovim rečima, potom će se „izvršiti potrebne promene zakona i Ustava“.

Nogo je naveo da je o tome pisanim putem „obavestio sve nadležne organe“ i da na to nije bilo njihove reakcije, što je ocenio kao „saglasnost“.

Dodao je da je o tome razgovarao sa sekretarom Narodne skupštine Srđanom Smiljanićem i „obavestio ga da očekuje da se tog dana održi sednica Skupštine“.

Nogo je kazao da je obavestio i skupštinsko obezbeđenje i ocenio da su „svi s tim saglasni, jer reakcije na to nije bilo“.

Po njegovoj oceni, to će biti jedini „legitimni i legalni izbori ovog juna“.

„Narod će doći ispred zgrade Skupštine i izabrati 250 poslanika koji će ući u zgradu Narodne skupštine, izabrati Vladu i od tada krećemo da vraćamo institucije“, kazao je Nogo.

On je dodao da je jedini put da se ti „izbori“ ne održe, to da se otkažu parlamentnj izbori zakazani za nedelju, 21. jun, i da se „odmah pristupi izmenama zakona i Ustava“, da se „odmah pristupi formiranju tehničke Vlade koja treba da vodi Srbiju do prvih slobodnih parlamentarnih izbora“.

„Vreme vam ističe. Moja ponuda za sve: najbolja stvar koju možete da dobijete je fer i pošteno suđenje u Srbiji“, zaključio je Nogo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari