Nova Srbija: Izlazimo na izbore iako nisu obezbeđeni odgovarajući uslovi 1Foto: Logo

Nova Srbija (NS) saopštila je danas da izlazi na predstojeće izbore zakazane za 21. jun bez obzira što smatra da za njihovo održavanje nisu obezbeđeni odgovarajući uslovi, da nema ni demokratskog ambijenta, ni ravnopravnog tretmana svih učesnika u izbornom procesu, ni otvorenosti medija.

„Nova Srbija je donela odluku da na izbore izadje, jer nam ništa drugo ne preostaje već da se na izborima borimo protiv jednog totalitarnog i diktatorskog režima“, navodi se u saopštenju Nove Srbije.

Ta stranka je ocenila da koalicija Narodni blok, kome pripada i Nova Srbija, predstavlja „jedinu istinski pravu opozicionu grupaciju koja izlazi na izbore“ i koja se „na ozbiljan način suprotstavlja ličnoj vlasti i samovolji predsednika Srbije Aleksandra Vučića“.

„Nova Srbija je sigurna da će najveći deo gradjana prepoznati u nama onu snagu koja se bori za čestitu, poštenu i domaćinsku Srbiju, te da birači mogu biti apsolutno sigurni da će glas i poverenje koje nam ukazuju biti sa naše strane opravdano i da nećemo izneveriti svoja predizborna obećanja i političke stavove koje baštinimo duže od dve decenije“, navodi se u saopštenju.

Nova Srbija je istakla da je njen slogan za predstojeće lokalne izbore u Čačku, u kome je u poslednjem skupštinskom sazivu bila u opoziciji, u poslaničkoj grupi „Čuvari čačanske časti“.

Nova Srbija je u Čačku bila na vlasti od 1996. do 2016. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari