Nova Srbija obustavila prikupljanje potpisa zbog korona virusa 1

Nova Srbija saopštila je danas da privremeno odustaje od prikupljanja potpisa građana za svoju izbornu listu za predstojeće izbore zakazane za 26. april, jer ne želi da doprinese širenju zaraze korona virusom.

„Nova Srbija, kao odgovorna i stranka časnih ljudi kojima je na prvom mestu uvek briga za svoj narod, ne želi da bilo kojim svojim potezom ugrozi zdravlje stanovništva i doprinese daljem širenju zaraze“, navedeno je u saopštenju.

Nova Srbija ocenila je da u situaciji kada je u Srbiji prisutan sve veći broj obolelih od korona virusa, samo krajnje neodgovorni pojedinci i političke organizacije mogu pozivati svoje članstvo i birače da odlaze u zatvoreni prostor i „prave gužvu“ oko davanja potpisa.

U saopštenju ta stranka dodala je da se aktuelna vlast u Srbiji u borbi protiv korona virusa ponaša na „krajnje neodgovoran“ i „dramatično loš način“.

Kako je navedeno, predsednik države Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare pre 15 dana u prisustvu lekara pulmologa i epidemiologa, „podsmevao se korona virusu i gradjanima, a ženama preporučivao masovne odlaske u u severnu Italiju u kupovinu“.

„Međutim, predsednik Vučić sada menja ploču i u svom najnovijem obraćanju javnosti govori o svim izazovima sa kojima se suočava Srbija, uvodi nekakve mere koje treba da navodno uspore širenje pandemije, sve vreme se ponašajući kao da je u najmanju ruku doktor medicinskih nauka i ekspert u oblasti virusologije“, navela je Nova Srbija.

Ta stranka navodi da postoje i najave da će izbori biti odloženi, ali da još nema zvaničnih stavova o tome, osim da će Vučić o tome razgovarati sa predstavnicima onih političkih opcija koje na izbore izlaze.

„Nejasno je pri tome, koje su to opcije, da li oni koji su do sada predali izborne liste ili i oni koji će tek predati svoje liste nakon što sakupe potreban broj potpisa“, rečeno je u saopštenju.

I Grupa građana „Čačak je naš“ saopštila je pre nekoliko dana da privremeno obustavlja prikupljanje potpisa za izbornu listu za loklane izbore.

„Politika u svakom slučaju u ovom trenutku ne može biti izgovor za povećanje rizika od širenja zaraze korona virusom“, navela u saopštnju Grupe građana „Čačak je naš“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari