PSG: Bez bojkota u Šapcu i Paraćinu 1Foto: Miloš Đošić

Član predsedništva Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović rekao je danas da taj pokret neće sprovoditi kampanju bojkota u Šapcu i Paraćinu.

On je istakao da je o raspisivanju izbora, pre nego što je Aleksandar Vučić potpisao ukaz o raspisivanju izbora, o tome prethodno odlučeno na organu jedne stranke, Glavnom odboru Srpske napredne stranke (SNS).

„To je samo još jedan od dokaza da Ustav i zakoni ne važe za SNS i da je najviši pravni akt jeste akt partije i sud partije“, rekao je Grbović. Kada su u pitanju lokalni izbori u Šapcu i Paraćinu, precizirao je, odluka PSG da ne učestvuje na izborima na svim nivoima, pa i na lokalnom, nije uslovljena odlukama drugih političkih aktera, niti će se menjati.

„Postavlja se moralno, ali pre svega praktično pitanje sprovođenja kampanje bojkota u određenim opštinama. S tim u vezi PSG neće sprovoditi kampanju bojkota u Šapcu i Paraćinu“, istakao je Grbović. Kako je objasnio, PGS smatra da bi kampanjom bojkota u tim mestima dodatno zbunili građane tih gradova „koji će svakako biti izloženi enormnim pritiscima, čak većim i neprijatnijim od onih kojima su suočeni tokom izborne kampanje od strane SNS“.

„Nije teško biti naročito moralan u ovom trenutku, nije vreme da se sada bavimo time da li su odluke Nebojše Zelenovića i Saše Paunovića ispravne i da li je ispravan način na koji su ih doneli. To vreme je za nama“, zaključio je Grbović.

Predsednik političkog saveta PSG Zoran Hamović rekao je da taj pokret građanima ne prepušta samo odgovornost za izbor nego im i šalje poruku da će rezultat u onome u čemu učestvuju u velikoj meri zavisiti i od njihovog poteza i njihove savesti. „Ako građani hoće državu koju vodi SNS, oni će je i dobiti. Od toga zavisi i da li će izaći na ovakve izbore ili neće, a naša poruka je vrlo jasna“, zaključio je Hamović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari