Radulović: Upravni sud usvojio 175 žalbi DJB-a 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Lider Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović izjavio je danas da je Upravni sud usvojio 175 žalbi tog Pokreta na rezultate na 2.700 biračkih mesta.

Radulović je rekao novinarima u holu Doma Narodne skupštine da se radi o gotovo trećini biračkih mesta i podsetio da su u žalbama naveli da se u džakovima nalaze drugačiji rezultati od onoga što piše u zapisnicima a da je te žalbe Republička izborna komisija (RIK) odbila.

Prema njegovim rečima, RIK „uzima zapisnike sa biračkih mesta, sabira brojeve iz zapisnika i na osnovu toga utvrđuje rezultat“, navodeći da RIK „ni u jednom trenutku ne proverava sadržaj džakova“.

Radulović je kazao da je DJB imao kontrolore na četvrtini biračkih mesta, ocenjujući da su time postavili standard koji je morao biti poštovan i na drugim biračkim mestima.

„Ne može da bude da jedno biračko mesto na kome mi imamo kontrolore ima jedan rezultat, a biračka mesta u okolini tog da imaju potpuno drugačiji rezultat. Pa su morali to da šteluju“, rekao je lider DJB i dodao da je „štelovanje“ trajalo pet dana čime je RIK propustio rok od 96 sati da proglasi rezultate izbora.

On je kazao da taj rok postoji da bi se u 96 sati utvrdili rezultati i da bi se sprečila dalja izborna krađa.

Govoreći o širenju korona virusa, Radulović je kazao da trenutna situacija ne sme biti iskorišćena da bi se „zaustavio život i dokusurila domaća privreda“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari