REM ne objavljuje sve podatke o predizbornoj kampanji 1Foto: Medija centar

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) ne objavljuje podatke o pojavljivanju državnih funkcionera na televiziji u predizbornoj kampanji, piše CINS.

Pored funkcionerske kampanje, REM izostavlja i to na koji način se govori o subjektima koji se u kampanji pojavljuju u televizijskim programima, da li je to negativno, pozitivno ili neutralno.

Regulatorno telo za elekronske medije (REM) objavilo je izveštaj četvrtog preseka o nadzoru elektronskih medija tokom predizborne kampanje za republičke, pokrajinske i lokalne izbore u periodu od 16. do 22. maja 2020. godine. Prema ovom, kao i prethodnim izveštajima, Savez za Srbiju imao je ubedljivo najveću zastupljenost, sa ukupno 16,16 odsto vremena.

Kako CINS navodi, pored programa televizija sa nacionalnom frekvencijom, u uzorak su ušle i dve kablovske televizije, N1 i Nova S, na čije pozive  za gostovanja predstavnici vlasti godinama ostaju gluvi. To je takođe doprinelo pomenutoj distribuciji vremena iz izveštaja.

– Podaci koji se iznose su neprecizni, jer ne odražavaju stvarno predstavljanje aktera u izbornom procesu – rekao je za CINS Zoran Gavrilović iz Biroa za društvena istraživanja (BIRODI).

Član REM-a, Slobodan Cvejić ovim povodom izjavio je kako su podaci iz izveštaja relevantni, ali da nisu kompletni. Cvejić navodi da ne zna koji je razlog stručne službe da važne podatke izostavi iz izveštaja.

Više o tome čitajte na cins.rs

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “REM ne objavljuje sve podatke o predizbornoj kampanji”

  1. Ako su N1 i Nova S uvršteni zašto nije Studio B, Pink Info, po jedna TV iz NS, NI i KG pa da imamo pravi presek stanja. A ne da nam izjednačavate N1 koji sam ima više informativnog programa nego svi mediji sa nac. frek. a kog gleda par stotina hiljada ljudi sa medijima čija gledanost se broji milionima. Praktično su sakrili pravu sliku o medijima i to je jedini razlog zašto su N1 i Nova S uvršteni. Da ima još slobonih medija i njih bi stavili pa da naduvaju da SZS ima zastupljenost od 30% a jasni SNS 5%.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.