Stamatović: Uz Rusiju i Kinu sačuvaćemo KiM i Republiku Srpsku 1Milan Stamatović Foto: Beta/Zdrava Srbija

Milan Stamatović, predsednik Zdrave Srbije i nosilac liste “Zdrava Srbija – Bolja Srbija“ izjavio je danas da se ta lista zalaže za jačanje veza sa Ruskom Federacijom i Kinom.

„Tradicionalne veze i podrška koju smo dobijali u najtežim trenucima za očuvanje Kosova i Metohije, za poštovanje Rezolucije 1244, i blokiranje Rezolucije o Srebrenici u Savetu bezbednosti, nam daje garanciju da će i dalje tako biti, i da će bratska Rusija i Kina i u budućnosti čvrsto stajati uz Srbiju i srpski narod“, naveo je Stamatović u pisanoj izjavi.

On dodaje da je Rusija , uz Kinu, jedini veliki iskreni prijatelj Srbije u svetu, što se pokazalo i kroz istoriju, veliki ekonomski i politički partner, ali i glavni zaštitnik naših vitalnih nacionalnih interesa – očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i Republike Srpske u okvirima Dejtonskog sporazuma.

Sve su to, kako kaže, razlozi zbog koji Srbija mora da se oduži prijateljskoj Rusiji i da uzvrati pomoć kada je njoj najpotrebnije.

„Jedan od načina je dodeljivanje diplomatskog statusa pripadnicima Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu i suprostavljanje politici Evropske unije o uvođenju sankcija Rusiji, a pošto se „na okupiranom području Republike Srbije“ već, silom, stacionirala jedna vojna NATO baza, radi očuvanja vojne neutralnosti, odnosno vojnog balansa, neophodno je obezbediti da Rusko-humanitarni centar u Nišu dobije diplomatski status“, zaključio je Stamatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari