Trifunović kaže da bojkot nema smisla, Tadić pozvao Obradovića da prekine štrajk 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Bojkot više nije opcija za Pokret slobodnih građana, izjavio je večeras lider PSG Sergej Trifunović, dok predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić navodi da još nema odluke o učešću na izborima i moli Boška Obradovića da prekine štrajk glađu.

Tadić je istakao i da smatra da je ujedinjenje opozicije jedini način da se pobedi. Da bismo premostili sadašnju situaciju i da bismo nastavili ideju bojkota i kad se završe izbori, hajde da osvojimo poslaničke mandate, ali da ne uđemo u parlament, da ostavimo prazna mesta, rekao je Tadić u Insajder debati na TV N1.

Ideja praznih mesta u simboličkom vizuelnom smislu je veoma važna, slike su važne u politici, ona međunarodnoj zajednici stavlja do znanja da nešto nije u redu u Srbiji, predočio je Tadić.

Trifunović je ocenio da je Tadić izašao sa tim predlogom kao solomonskim rešenjem, jer je od početka protiv ideje bojkota, „zna koliko je to besmisleno“.

Međunarodna zajednica, evroparlamentarci i ambasadori govore istu stvar – ljudi uđite u sistem da možemo da vam pomognemo, ne možemo da vam pomognemo ako ste van sistema, ukazao je Trifunović.

Trifunović je dodao da je vanredno stanje pomoglo PSG da donese odluku o učešću na izborima.

Oni su pokušali da suspenduju parlament, što meni govori samo jednu stvar – da njima parlament nije bitan. A to je narodna skupština i ona je naša i mi smo se zavetovali i u tom famoznom Sporazumu sa narodom da ćemo se boriti svim legitimnim sredstvima, a kud ćeš legitimnije od izlaska na izbore, istakao je lider PSG.

Govoreći o štrajku glađu koji ispred Skupštine već nekoliko dana sprovodi lider Dveri Boško Obradović, Trifunović je rekao da ga je posetio, ali da smatra da je taj štrajk obesmišljen.

Tadić smatra da ni prethodni odlazak na stepenice predstavnika opozicije nije imao smisla i da ne pokazuje njihovu snagu.

Problem je gradiranje protesta i neiskustvo u politici. Ne treba da se izlazi sa najvećim manifestacijama neprihvatanja nečega u politicipogotovo ne odmah, objasnio je Tadić.

Moja sugestija je da se o tome razmisli, a moja molba je da Obradović prekine štrajk glađu, poručio je Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari