U Kladovu, Negotinu i Boru naprednjaci osvojili ubedljivo najveći broj glasova 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Nešto manje od polovine upisanih birača glasalo je juče u opštini Kladovo.

Prema podacima kladovskog SNS-a na parlamentarnim izborima u ovoj opštini glasala su 10.723 birača ili 49,16 odsto od 21.813 građana upisanih u birački spisak.

Lista „Aleksandar Vučić- Za našu decu“ dobila je  najveću podršku  na svakom od 31 biračkog mesta koliko ih ima u ovoj opštini, tako da je 71,64  odsto građana glasalo za listu SNS.

Po broju osvojenih glasova druga je lista „Ivica Dačić Socijalistička partija Srbije-Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma“ sa osvojenih 12,68 odsto, dok je izborna lista „Aleksandar Šapić -Pobeda za Srbiju“ dobila podršku  2,34 odsto birača.

Za ostalih 18 lista u opštini Kladovo glasalo je 14,34 procenta građana od ukupnog broja izašlih na parlamentarne izbore. Evidentirana su  272 nevažeća listića.

Prema nezvaničnim podacima u Negotinu je lista  “Aleksandar Vučić – Za našu decu” dobila  podršku 11.702 birača, odnosno 72,11 odsto, a lista SPS – JS 2.069 glasova, odnosno 12,75 procenata. Za razliku od Kladova u kojoj je na trećoj poziciji po broju osvojenih glasova bila izborna lista Aleksandra Šapića, u Negotinu je sa 2,53 odsto glasova treća lista „Za kraljevinu Srbiju“, a sve ostale liste imale su manje od dva odsto podrške glasača u Negotinu.

Portal „Bor 030“ objavio je takođe nezvanične rezultate po kojima je SNS sa 59,39 odsto glasova ostvarila ubedljivu pobedu.

I u Boru je lista SPS – JS druga sa 11,86 procenata dobijenih glasova, a treći je Šapić sa 4,77 procenata. Iznad tri odsto imala je još samo lista „Za kraljevinu Srbiju“ ( 3,22 odsto) dok su ostale liste bile ispod „crte“. Na redovnim parlamentarnim izborima u Boru je glasalo 51,03 odsto upisanih birača.

Podsećamo u Borskom okrugu ni u jednoj lokalnoj samoupravi nije bilo izbora za opštinske odnosno gradsku Skupštinu jer su Negotin, Bor, Kladovo i Majdanpek imali vanredne lokalne izbore 2017. i 2018. godine.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “U Kladovu, Negotinu i Boru naprednjaci osvojili ubedljivo najveći broj glasova”

  1. Sto veca opsta beda to je vise glasova za SNS. Zbogom Srbijo, probali smo ali ne vredi, ovde je svetlo ugaseno za sva vremena.

  2. Pa on je Kinezima dao da vode rudnik i da ne ugrade filtere i oni glasaju za takve?!Ma bravo pametii.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.