U Vojvodini glasala polovina birača, manji odziv u velikim gradovima 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Do 18 časova, dva saata pre zatvaranja birališta, u Vojvodini je na parlamentarne republičke, pokrajinske i lokalne izbore izašlo 43,45 odsto birača, saopštio je zamenik predsednika Pokrajinske izborne komisije Rajko Marinković.

Prema podacima PIK-a, po satu se broj birača koji su glasali povećavao za oko četiri procenta, pa je logično da će u pokrajini odziv birača biti oko 50 odsto.

U biračkom spisku je upisano 1.696.000 birača koji su na pokrajinskim izborima glasali za devet izbornih lista.

U 15-ak opština u Vojvodini na izbore izašlo je znatno više od polovine birača.

Takav odziv na glasanje zabeležen je u Novom Kneževcu, Vrbasu, Odžacima, Apatinu, Opovu, Bečeju, Bačkoj Palanci, Kikindi, Žitištu, Novoj Crnji, a moguće je da se toj listi priključi još po neka vojvođanska opština.

Primetno je, međutim, da je znatno manji odziv birača u većim gradovima – Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu i Pančevu u kojima je glasalo manje od polovine građana sa pravom glasa, pa je logičan zaključak da je tome doprinela kampanja bojkota izbora.

U tim gradovima organizovane su tribine, a mediji su bili otvoreniji za pristup strankama opozicije koje su bojkotovale izbore.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “U Vojvodini glasala polovina birača, manji odziv u velikim gradovima”

  1. U većim gradovima ne mogu da obezbede poliričkog komesara da ucenjuje građane , ali sela ih imaju i ucenama za isplate proizvoda , za kredite , dotacije i ostalo pa ih pod „stražom“ izvedu na glasanje. Zato je ta razlika između sela i gradova. Diktatura ala Tito, Staljin, Hitler na delu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.