Ugljanin zagovara albanizaciju Bošnjaka 1Foto: (Fejsbuk profil Ismeta Azizija) : Modifikovan grb sandžačkih Bošnjaka

Lista „Matica bošnjačka – akademik Muamer Zukorlić“ zatražila je od Sulejmana Ugljanina da se povuče iz Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV).

 Većnik te liste Admir Muratović je, na konferenciji za novinare, obrazložio ovaj zahtev da Ugljanin „destruktivno deluje u pravcu urušavanja ove važne nacionalne institucije bošnjačkog naroda“.

– Jedan od ključnih argumenata, zbog kojih tražimo momentalno povlačenje Sulejmana Ugljanina iz BNV, je njegovo prisustvo u na skupu u Minhenu, na kojem je brutalno oskrnavio grb Sandžaka – naglasio je Muratović i postavio pitanja šta bi se dogodilo i kakva bi bila reakcija „da se pokušalo nešto slično uraditi sa albanskim grbom ili albanskom zastavom“  i zašto „lista „Vakat je“ ćuti na podršku dela BNV albanizaciji Sandžaka“.

U martu ove godine, u Minhenu, Ugljanin je govorio na skupu,  „Albanski trag Sandžaka“.

Poziv svojim sunarodnicima u Nemačkoj, preko svog Fejsbuk profila,uputio je Ismet Azizi, predstednik albanske organizavije „Ksovo za Sandžak“, koja je za vreme Ugljaninovog predsednikovanja u BNV imala konsultativn-participativan status.

U najavi Sandžak je nazvan albanskom provinsijom i treba mu pomoći da vrati svoj identitet „koji je uvek bio albanski“ i treba ga vratiti „gde zaslužuje, uz Kosovo i Albaniju“ .

Na najvnom plakatu objavljen je modifikovan grb sandžačkih Bošnjaka, gde je umesto  tri polumeseca ubačen albanski dvoglavi orao na crvenoj podlozi

Nakon skupa u Minhenu portale u Novom Pazaru preplavile su fotografije Ugljanina „okićenog“ crvenim šalom sa dvoglavim orlom, ali i one na kojima sa svojim domaćinima drži zastavu sa mapom na kojoj je Sandžak deo Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari