Vladan Vasić: Peti put predvodim pobedničku listu 1Foto: Z. Panić

Prvi na listi “Aleksandar Vučić za našu decu“ , aktuelni gradonačelnik Pirota i kandidat SNS-a za gradonačelnika u novom sazivu Vladan Vasić izjavio je za Danas da je rezultat o osvajanju 36 odborničkih manata u lokalnoj skupštini, očekivan.

„Zahvalan sam biračima koji su ovoj listi dali podršku od 57 posto i to je dokaz legitimnosti izbora”, rekao je Vasić, dodajući da je očekivao osvajanje 38 od 56 mandata Gradske skupštine.

On je dodao da je ovakva pobeda još značajnija jer se za odborničke mandate nadmetalo deset lista.

Pobedu smo ostvarili u konkurenciji od devet lista i znali smo da je lista SNS-a njima najveći protivnik. Podrška od skoro 60 posto birača ukazana nama je veliki, odnosno istorijski rezultat postignut u gradu u kome se svi znamo. Već sam i ranije govorio, pobediti jednom u Srbiji na lokalnim izborima je teško, pobediti dva puta je već veliki uspeh, pobediti tri puta je neverovatno a pobediti i četvrti put uzastopno je nemoguće. Pre četiri godine sam rekao da ćemo pobediti i 2020. godine. I evo već peti put predvodim pobedničku listu u Pirotu. Ova pobeda je kruna cele moje političke karijere. Zahvaljujem se mojim saradnicima, kandidatima za odbornike i svim drugim saradnicima”, rekao je Vasić.

On je čestitao svim odborničkim listama koje su prešle cenzus i dobile odborničke mandate.

Za mene je iznenadjenje POKS koji je dobio dva mandata i Srpska desnica sa jednim mandatom. Dobro je da u lokalnom parlamentu imamo više odborničkih lista i u novom sazivu očekujem mirnu i konstruktivnu atmnosferu“, rekao je Vasić i dodao da je još rano da se govori i koalicionim partnerima ali da je to svakako SPS sa kojim je u koaliciji od 2003. godine kada je pobedio u prvom mandatu.

Prema preliminarnim rezultatima Gradske izborne komisije, lista Aleksandar Vučić – znašu decu“, pobednik je lokalnih izbora u Pirotu i osvojila je 36 mandata.

Druga je lista Najbolje za Pirot Odbranimo reke, obranimo Pirot dr Žarko Todorović“ koja je osvojila 7 odbornika.

Treća po broju glasova je lista Ivica Dačić Socijalistička Partija Srbije koja će imati odborničkih mandata u novom sazivu Gradske skupštine.

Četvrta je lista „profesor Vladica Tošić- Pobeda za budućnost Pirota , sa 4 odbornička mandata.

Peta lista koja je prešla cenzus je Koalicija Za kraljevinu Srbiju Pirot je za kralja, POKS Monarhistički front Miloš Todosijević“ i imaće 2 odbornika u pirotskom parlamentu.

Lista „Srpska desnica Pirot može bolje Ninoslav Ćirić“ osvojila je jedan odbornički mandat.

Prema ovim preliminarnim rezultatima ispod cenzusa su Jedinstvena Srbija, Partija ujedinjenih penzionera Srbije, Srpska Radikalna Stranka i GG “Glas naroda – Dušan Mitić“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari