Vlast izjednačila žene i muškarce u poniženju i strahu  1Akcija Narodne stranke u Užicu Foto: Narodna stranka

Povodom 8.marta, Dana žena, aktivisti Narodne stranke (NS) u Užicu su delili flajere i razgovarali sa Užičankama o politici i razlozima za bojkot predstojećih izbora. 

„Užičanke su danas, po njihovim rečima, umorne, osiromašenei i zabrinute, a vlast Aleksandra Vučića je izjednačila žene i muškarce u poniženju, strahu i siromaštvu“, saopštila je Ivana Parlić, poverenica NS u Užicu.

Uz ocenu da i žene i muškarci „dele istu besperspektivnost i da žive u nedostatku pravne države“, ona je dodala da smo svi „žrtve političkog nasilja, medijskog zlostavljanja, kriminala i korupcije u neviđenim razmerama“.

„Ravnopravno udištete najzagađeniji vazduh i potpuno ste izjednačene u ugroženosti vašeg zdravlja i zdravlja vaše dece. U svemi ostalom vi ste najobespravljenije i najslabije plaćene Evropljanke. Vi ste žrtve loših životnih uslova i prve po smrtnosti od mnogih bolesti“, poručila je ženama Ivana Parlić.

Zbog toga, kako je istakla, 8.mart „nema nikavog smisla, ako žene i dalje čekaju da im neko da ravnopravnost“ i poručila da „mogu da budu ravnopravne, ako su svesne svoje moći“.

„Vi ste većina, a ipak ste veoma često žrtve. Ako pristanete na to da budete žrtva, svejedno je da li ste žrtva nasilnika, poslodavca, medijske zloupotrebe, siromaštva ili vlasti. Ne pristajte na ulogu žrtve, ne budite tiha većina, ne stojite po strani, ni u životu, ni u politici“, navela je Parlić.

Navodeći da „ravnopravnost ženama niko neće dati“, ona im je poručila da „povrate dostojanstvo i da ne prihvataju ulogu žrtve, tako što će preuzeti odgovornost i donositi političke odluke“. 

„Prva neka bude bojkot lažnih izbora. Glasno recite ne! Moj glas ne dam! Ne pristajem na ucenu!“, poručila je poverenica NS u Užicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari