Zaharijev juri šesti predsednički mandat 1Foto: FoNet/ Ljiljana Stojanovic

Opštinska izborna komisija u Bosilegradu proglasila je na lokalu dve izborne liste „To smo mi – Vladimir Zaharijev – Aleksandar Vučić“ i listu „Srpska radikalna stranka – Aleksandar Šešelj“.

Ove dve liste nadmetaće se za 31 mesto u lokalnom parlamentu u Bosilegradu.

Glavni favorit i ovoga puta je aktuelni predsednik opštine Vladimir Zaharijev (51), koji je od 2002. godine na toj funkciji.

Na poslednjim lokalnim izborima lista „To smo mi prirodni pokret“ osvojio je 67,7 odsto glasova.

Tada se pisalo da je Zaharijev uz Tončeva u Surdulici jedini na jugu Srbije pobedio naprednjake. On se potom pojavio na svečanosti inauguracije predsednika Srbije kao specijalni gost.

Zaharijev, koji je bivši član DSS i narodni poslanik ove partije u Skupštini Srbije, za svog političkog uzora dugo je smatrao Vojislava Koštunicu, sada je to predsednik Srbije.

– Mi imamo dobru saradnju sa državom koja nam pomaže i zato ja poštujem Vučića – izjavio je Zaharijev.

Za Ivana Nikolova iz nevladine organizacije „Kulturno informativni centar“ (KIC) to što na lokalnim izborima nema liste SPS, ili neke druge opozicione stranke je „očekivano s obzirom da je godinama obezmišljen izborni proces u ovoj opštini koja ima nešto više od osam hiljada građana sa pravom glasa“.

– Uzurpacija kompletne lokalne infrastrukture, blokada rada lokalnih partija i organizacija civilnog društva izazvala je apatiju pre svega kod mladih ljudi – navodi Nikolov i podseća na činjenicu da je Zaharijev i predsednik Nacionalnog saveta Bugara u Srbiji za koji se vezuje kako kaže „nekoliko afera“.

– Ja nikome nisam branio da se kandiduje ili da prikuplja potpise za svoju listu. Jednostavno ja imam svoje članstvo a druge partije očigledno ne – komentariše aktuelni situaciju čovek koji u Bosilegradu sve drži pod kontrolom.

Vladimir Zaharijev je široj javnosti poznat po svojim Jutjub video-klipovima sa egzotičnim sadržajem u javnim istupima sa građanima.

„Najvažnije je da nekome kažete dobar dan, jer je to možda dobro koje taj čovek ima u svom životu. To je moja deviza“, objašnjava i navodi da će Izborni štab i ovoga puta biti smešten u njegovoj kući.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari