Zdrava Srbija: Nestaju sela, ugroženi prirodni resursi 1Foto: Danas

Miladin Ševarlić, kandidat za poslanika koalicije „Zdrava Srbija – Bolja Srbija“ i Radmila Smiljanić, kandidatkinja za gradonačelnicu Užica na listi „Milan Stamatović-Zdrava Srbija“, poručili su da se ta kolicija i stranka, između ostalog, zalažu za obnovu sela i zaštitu prirodnih resursa Srbije.

Ševarlić je kazao da je u Srbiji, zbog neogovorne agrarne politike, od 2002. godine, a koja je obeležila i period od 2012.godine do danas, nestalo više od 230.000 poljoprivrednih porodičnih gazdinstava.

„Ako u jednom selu živi u proseku sto gazdinstava, to znači da je nestalo 2.300 sela od 4.539 koliko ih ima u centralnoj Srbiji i Vojvodini“, kazao je Ševarlić, koji je na štandu Zdrave Srbije u Užicu razgovarao sa građanima i o drugim problemima.

On je poručio poljoprivrednicima da imaju priliku da poboljšaju svoj položaj, tako što će na izborima podržati one koji se domaćinski ponašaju u svojim lokalnim sredinama.

Dr Radmila Smiljanić, koja je do penzije radila u Službi za transfuziju u užičkoj bolnici i zaslužna je za njen razvoj i opstanak, navela je da se Zdrava Srbija,  između ostalog, zalaže za bolju zaštitu prirodnih resursa i životne sredine, razvoj agroturizma, ekopoljoprivrede i turizma.

– Trebalo je voditi računa o korišćenju voda i da, kada odemo u selo, ne vidimo cevi umesto rečice. Potrebno je ograničiti seču šuma, voditi računa o zemljištu i otpadnim vodama, o čemu do sada niko nije brinuo“, rekla je Smiljanić i istakla da se građanima nudi prilika da to stanje promene.

Ona je ocenila da će lista Zdrave Srbije pobediti u Užicu i Užičanima poručila da glasaju za ljude koji će taj grad, za koji je rekla da je sada „slepo crevo“ Srbije,  oporaviti i vratiti na mesto koje mu pripada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari