Zukorlić: Sandžak će biti najpoželjnije mesto, regija koja spaja 1Muamer Zukorlić Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić rekao je večeras u Novom Pazaru da će Bošnjaci još nekoliko dana biti u različitim kolonama, a da će nakon njihove pobede na izborima u nedelju dobiti vlast svih građana, bez obzira na partiju.

On je na završnom predizbornom skupu ove stranke rekao da je došao kraj strahu od osvete, revanšizmu i mržnji.

„Okupićemo najbolje, nećemo ih pitati iz koje stranke dolaze. Od nedelje ovaj grad biće potpuno drugačiji, krećemo u rekonstrukciju Stare čaršije, koja će, neka nam ne zameri Sarajevo, biti lepša od Baš čaršije. Biće ovo turistički centar jugoistočne Evrope, jer snagu tradicije nema nijedno drugo mesto, samo je treba osloboditi od nekompetentnih koji su do sada vodili ovaj grad“, rekao je Zukorlić okupljenim građanima.

On je istakao da će Sandžak biti najpoželjnije mesto, regija koja spaja, izvor stabilnosti i mira na svim relacijama, mesto susreta, bogatstva različitosti, nukleus novog balkanskog jedinstva.

„Želimo Sandžak koji dnevno može da ima više stranačkih mitinga bez incidenata i svađa, takvu politiku hoćemo. Sve ove godine ispred nas su bile prave ljudske vrednosti, porodica, majka, zaštita žene, zaštita dece, obračun sa kriminalom, kockarnicama i kloadionicama“, rekao je Zukorlić.

On je dodao da je ovaj narod izdržljiv, da je izdržao ratove, progone, ugnjetavanja, siromaštvo, život bez puteva, pruga, gasovoda i elementarnih uslova.

„Zato vas je ovde četiri puta manje nego u dijaspori, gde živi milion i po naših ljudi. Među njima ima najsposobnijih, najvrednijih i najbogatijih koji čekaju da donesu svoje milione i investiraju ovde, ali im treba pravedna vlast i sistem, bez reketa i otimačine“, rekao je Zukorlić.

Na skupu su predstavljeni kandidati za odbornike u Skupštini grada Novog Pazara, kao i kandidati za narodne poslanike ove liste na parlamentarnim izborima u Srbiji.

SPP se na lokalnim izborima u Novom Pazaru nalazi na mestu broj dva, dok je na parlamentarnim izborima u koaliciji sa Demokratskom partijom Makedonaca na broju osam.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari