Izborna lista Veroljuba Stevanovića podelila se na tri odborničke grupe 1Foto: BETAPHOTO/ MILAN OBRADOVIC

Izborna lista čiji je nosilac bio nekadašnji gradonačelnik Kragujevca I lider Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanović osvojila je na minulim na lokalnim izborima u Kragujevcu 17 mandata, ali se već na današnjoj konstintutivnoj sednici novog kragujevačkog parlamenta, prenose lokalni mediji, podelila na tri odborničke grupe.

Uz Stevanovića je od 17, ostalo sedmoro dbornika sa liste koju je predvodio.

Milan Urošević, koji je bio drugi na izbornoj listi predvodiće posebnu odborničku grupu – Srpski pokret obnove SPO. Pored njega ovu odborničku grupu činiće još Senka Stevanović i Milica Pecelj.

Urošević je, inače i uzgred, u oktobru 2014. Kad su naprednjaci Stevanoviću u Kragujevcu oteli vlast u poslednji čas napustio koaliciju za Zajedno za Šumadiju i pridružio se SNS-u i Radomiru Nkoliću, koji su ga “častili” funkcijom predsednika Skupštine grada.

Urošević je, kao funkcioner SPO-a, izabran za narodnog poslanika na listi “Aleksandar Vučić – Za našu decu”, dok je u Kragujevcu na lokalnim izborima bio odbornički kandidat na “opozicionoj” listi Verka Stevanovića.

Šestoro odbornika koje su mandate dobili na listi Veroljuba Stevanovića formiralo je odborničku grupu „Nova Šumadija” koja će, navodno, u gradskom parlamentu da deluje samostalno.

I u toj grupi si doskorašnji Stevanovićevi bliski saradnici iz “Zajedno za Šumadiju”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari