Farsa osmišljena u „režiji” SNS-a: "Ujedinjeni protiv nasilja - Nada za Kragujevac" o napadu na štand „naprednjaka” 1Foto: Ujedinjeni protiv nasilja - Nada za Kragujevac

 

Opoziciona koalicija Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac, na večerašnjoj konferenciji za štampu odbacila je tužbe Gradskog odbora Srpske napredne stranke da su njihovi aktivisti danas napali njihov štand u centru grada. Po njima, to je „farsa u režiji SNS-a”. Oni su oštro osudili sve vrste nasilja u našem društvu, uključujući i današnji događaj na Trgu Radomira Putnika.

– Sve ovo je osmišljeno od SNS-a i njihova farsa. Njihov glavni motiv za ovaj čin je sunovrat lokalnog rejtinga „naprednjaka” i zbog toga pribegavaju vakvim očajničkim merama, rekao Dalibor Jekić, narodni poslanik SSP-a i drugoplasirani kandidat na listi ove koalicije.

On je pozvao nadležne organe da ispitaju ko je stvarno napadač i otkriju počinionice ovog čina, obzirom da na ovoj lokaciji postoje brojne sigurnosne kamere kojima to lako može da se utvrdi.

Takođe, Jekić je izrazio iskreno žaljenje što su aktivistkinje Srpske napredne stranke bile izložene ovakvoj vrsti neprijatnosti, ali je naveo činjenicu „da se vidi da je ovaj događaj bio u režiji SNS sudeći po snimcima koji su objavljeni, jer snimak počinje pre samog događaja a prisutne aktivistkinje mirno posmatraju”.

– Ono što se danas desilo, crne kape i kapuljače, jeste modus operandi Srpske napredne stranke, zaključio je on.

– Iza svega se krije „gradonačlenik u magli” Nikola Dašić. Njegova namera je da se „sakrije” iza nekih ljudi kao što su rektor kragujevačkog Univerziteta Nenad Filipović i doktor Slobodan Milisavljević, direktor Kliničkog centra propala je i on je pravi kandidat SNS-a ponovo za mesto gradonačelnika Kragujevca, istakao je na konferenciji za štampu Veroljub Stevanović, narodni poslanik POKS-a i prvi na listi ove opozicione koalicije za lokalne izbore u Kragujevcu.

Stevanović je istakao „da oni nisu tu da bi se pravdali, niti da imaju za šta” i ponovo iskoristio ovo obraćanje javnosti i medjima i pozvao Dašića „da ako ima hrabrosti” izađe sa njim na TV ili bilo koji drugi duel.

I on je je uputio apel policiji da ispita šta je to bilo i da kaže šta jeste, i zahtev da se sve razreši u institucijama. Takođe, izneo je uverenje i da je ovo „samo deo pripreme za dolazak predsednika Srbije”, koji bi onda mogao da netačno ustvrdi „da je opozicija u Kragujevcu nasilnička”.

Da je u pitanju farsa u smatra i Ognjen Savić, takođe kandidat za odbornika Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac ispred Pokreta slobodnih građana. On je danas bio na licu mesta pošto su u poseti Kragujevcu boravili Pavle Grbović i Aris Movsesijan, u razgovoru sa građanima.

– Tom prilikom aktivisti naše koalicije u jednom trenutku susreli su sa aktivistima SNS-a i pri tome razmenili učtivo pozdrave. Kod štanda naše koalicije bili prisutni predstavnici medija i policajci u civilu, a kod štandova SNS-a bili prisutni dva uniformisana pripadnika MUP-a i tri u civilu i niko od njih nije reakovao, naglasio je i Ognjen Savić.

Da podsetimo, kao što su Večernje novosti danas popodne objavile napadnut je i oboren štand Unija žena liste „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” u Pešačkoj zoni u centru Kragujevca.

Gradski odbor kragujevačkog SNS-a reagovao je vanrednom konferencijom za štampu „oštro osuđujući nasilje” u Pešačkoj zoni, kao i one „koji su ga izvršili”.

Bivši gradonačelnik Kragujeva Nikola Dašić, kako prenosi kragujevački portal „Glas Šumadije” pozvao je kolege sa ostalih stranačkih lista da ne dozvole ovakve napade i indirektno optužio koaliciju Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac da je inspirisala ovaj incident.

On je, na pitanje novinara da li se zna ko su napadači s obzirom da se incident dogodio u centru grada koji je pokriven velikim brojem kamera, rekao da veruje da je policija već počela da radi svoj posao.

Takođe je odgovarajući na pitanje novinara na koga sumnja rekao da pretpostavlja odakle su vinovnici.

– Mislim da je ceo SSP itekako bio danas uključen u sve ovo što se dogodilo jer su njihovi aktivisti takođe u blizini delili propagandni material, rekao je Dašić. Ja ne mislim i nijednog trenutka ne tvrdim da su Veroljub Stevanović i Dalibor Jekić rekli svojim akitivistima: „Idi, tuci, udri” jer je ovo i za njih velika sramota i velika politička šteta, rekao je Dašić na konferenciji za štampu a prenosi „Glas Šumadije”.

SNS je objavio i na društvenim mrežama podelio snimak današnjeg napada na njihov štand, preneo je N1.

Koaliciju Ujedinjeni protiv nasilja – nada za Kragujevac na lokalnom nivou čine gradski odbori sedam opozicionih stranaka: Stranka slobode i pravde, Zajedno za Šumadiju, Narodnog pokreta Srbije, Demokratske stranke, Nove demokratske stranke Srbije, Pokreta obnove kraljevine Srbije i Pokret slobodnih građana.

Više vesti iz ovog grada čitaje na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari