Nasilnici su u strahu, jer znaju da Srbija pobeđuje: SNS Kragujevac osuđuje napad na njihov štand 1Foto: GrO SNS Kragujevac

 

Gradski odbor Srpske napredne stranke Kragujevac oštro osuđuje nasilje u pešačkoj zoni, koje su izvršili oni kojima iz dana u dan raste panika, jer znaju da je naša izborna lista pobednička, saopšteno je danas na vanrenoj konferenciji za štampu kragujevačkog SNS-a.

– I to u danu kada najveće svetske kompanije poklanjaju poverenje Srbiji i Kragujevcu, pa skladište svoje podatke u Data centru; u danu kada je otvorena Tržnica… Nasilnici su u strahu, jer znaju da Srbija pobeđuje. Znaju da ništa ne može da zaustavi naš narod da još jednom pokaže da ne naseda na lukave igre gubitnika. Huligani koje je neko očigledno angažovao neće nas pokolebati u odlučnoj podršci politici snažne i moćne Srbije, istakao je Miroslav Petrašinović , zamenik šefa Izbornog štaba kragujevačkog SNS-a.

Po njegovim rečima iz GrO SNS Kragujevac očekuju od nadležnih organa da brzo otkriju izvršioce i nalogodavce ovog nasilničkog čina.

– Kragujevac će biti miran i bezbedan grad u kome svako na civilizovan način može da iskaže svoje mišljenje i svoje stavove. Sve može – osim nasilja, koje nećemo dozvoliti ni po koju cenu. Upozoravamo sve da izbori nisu igra, niti je država igračka za ostvarivanje nerealnih snova onih koji bi na vlast da dođu nasiljem. Ko gubi – ima pravo da se ljuti, ali nema pravo da ruši, zaključio je on.

Iz SNS-a Kragujevac, ponovo podvlače da „dok drugi ruše, mi nastavljamo da radimo, gradimo i stvaramo” i da će „17. decembar biti još jedna potvrda podrške građana politici našeg predsednika”.

– Srbija ne sme da stane!, tradicionalnom preizbornom parolom Srpske napredne stranke, završava se obraćanje javnosti i medijima.

Da podsetimo, kao što su Večernje novosti danas popodne objavile napadnut je i oboren štand Unija žena liste „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” u Pešačkoj zoni u centru Kragujevca.

– Oko 10 sati jutros grupa huligana je prošla pored našeg štanda i uputili su nam najgore uvrede. Psovali su nas najstrašnije i psovali predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izjavila je za Novosti Valentina Matović.

Po njenim rečima nakon pola sata od toga, pojavila se nova grupa muškaraca koja je krenula da uništava štandove i nasrće na okupljene žene.

– Krenuli su sve da razbijaju. Koleginici su razbili telefon, a meni su povredili vrat. Ja sam pokušala da odbranim štand, ali nasilnici nisi odustajali. Vređali su nas opet i psovali, udarili su na majke, sestre. Ovo je strašno šta smo preživele, prenelie su izjavu Valetnine Matović Novosti.

Povodom ovog događaja, vanrednu konferenciju za štampu, večeras u 17 sati i 30 minuta sazvala je i opoziciona koaliciona lista Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac jer smatraju da su bez ikakvog razloga i povoda „prozvani” od strane lokalnog SNS-a kao vinovnici ovog događaja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari