Jakovljević: Pravimo NATO drumove, a decu lečimo SMS porukama 1Foto: dveri.rs

„Bombastično najavljena vest da u Srbiju stižu DFC, američka razvojna banka i EKSIM, izvozno – uvozna banka, mnoge je obradovala, jer vlast ovu vest plasira preko svojih režimskih medija kao da nam dolaze čarobnjaci, dobre vile i Deda Mraz donoseći predivne poklone“ – izjavio je danas potpredsednik Dveri, Milovan Jakovljević.

„Istina je bitno drugačija. Na svetskom bankarskom tržištu poslednjih 5-6 godina postoji višak od oko 50 bilijardi dolara neplasiranog novca, posebno onog američkog i neretko fiktivno štampanog, bez pokrića. Poslednjih 8 godina vlast nas je zadužila za dodatnih 15 milijardi dolara kod raznih stranih finansijskih fondova i institucija, ne vodeći računa o građanima i poreskim obveznicima“ – rekao je Jakovljević.

Od 1945. pa do 2012, istakao je, za 67 godina prethodne  vlasti zadužile su Srbiju za 15,1 milijardu evra, a režim Aleksandra Vučića za gotovo istiiznos za osam godina.

„U Srbiju ne dolaze dobročinitelji i humanitarne organizacije, već najopasniji lihvari i zelenaši prve klase, koji dolaze isključivo radi profita i svojih interesa, a ne zbog ljubavi i simpatija prema našem narodu i državi“ – izjavio je Jakovljević.

On je objasnio da ima utisak kako se ova vlast ponaša suprotno svim ekonomskim, nacionalnim i državnim interesima radi enormnog bogaćenja i opstanka na vlasti, a sve na štetu države i naroda.

„Investicije koje će se finansirati novcem DFC-a i EKSIM banaka, odobravaće isključivo američka administracija. Izvođenje radova biće uslovljeno i dodeljeno američkim korporacijama. Infrastrukturni objekti poput auto-puta Niš – Priština, kao i železnička pruga je u interesu vojnih doktrina NATO snaga i nije prioritet države Srbije. Nije normalno zaduživati zemlju, graditi NATO drumove, fudbalske stadione, a bolesnu decu lečiti SMS porukama i u 21. veku kanalizaciju uvoditi u reke, a reke u cevi!“ – rekao je Jakovljević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari