Janković: Obeležićemo godišnjicu od 5. oktobra 1Foto: Stanislav Milojković

Građanski blok 381 će u petak, 5. oktobra, ispred Skupštine Srbije u Beogradu obeležiti 18. godišnjicu petooktobarskih promena u Srbiji, najavio je danas predsednik tog pokreta i lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković.

Janković je na konferenciji za novinare u Beogradu poručio da će istoga dana Građanski blok početi sakupljanje potpisa građana za smenu predsednika Republike Aleksandra Vučića.

Prema Jankoviću, građani Srbije su 5.oktobra 2000. pokazali da je moguće smeniti diktaturu.

„Nama ne treba novi 5.oktobar nego novi dan“, smatra Janković koji navodi da su političari 2000. obećali građanima „ideju Evrope“, ali da je nisu sproveli u delo.

Janković je ukazao da se Srbija danas vratila u devedesete i da je stanje i mnogo gore nego tada.

On smatra da je vreme da se pokrene inicijativa za smenu Vučića sa mesta predsednika Republike i najavljuje za petak početak sakupljanja potpisa građana.

„Aleksandar Vučić svaki dan sa mržnjom govori o građanima koji nisu pripadnici njegove političke opcije“, navodi Janković.

Predsednik Zelene – ekološke partije Dejan Bulatović smatra da njegova stranka ima moralno pravo da organizuje obeležavanje 5. oktobra, jer se nije ogrešila o ideale 5.oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari