Janković: Reagovati na diskriminaciju 1Foto: Medija centar

Janković je istakla da institucija na čijem je čelu pruža jednaku pravnu zaštitu svim građanima Srbije. Ustav i zakoni Srbije zabranjuju diskriminaciju po osnovu pola, nacionalne pripadnosti, etničkog porekla, verskog ubeđenja i drugih ličnih svojstva, ali sam zakon nije dovoljan da stvori pravedno i tolerantno društvo, već se mora izgraditi svest o neophodnosti njegove pune i dosledne primene, istakla je ona.

Na sastanku sa predstavnicima i predstavnicama Sandžačkog odbora za zaštitu ljudskih prava i sloboda, Urban Ina i Kulturnog centra DamaD, razgovarala je o ključnim pitanjima i problemima sa kojima se organizacije susreću u svom radu na unapređenju ljudskih prava.

Kako je saopštila njena služba, Janković je pružila punu podršku njihovom aktivnostima i još jednom osudila pretnje koje su nedavno upućene organizacijama civilnog društva.

Poverenica je istakla izuzetno dobru saradnju sa njima i zaključila da su oni značajni partneri u dostizanju pune ravnopravnosti, uvažavanja različitosti i poštovanja ljudskih prava svakog građanina.